Μπικίνι, αυτός ο θρύλος -Από την έκρηξη Μπαρντό στα σημερινά φλοράλ [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπικίνι, αυτός ο θρύλος -Από την έκρηξη Μπαρντό στα σημερινά φλοράλ [εικόνες]

Φωτογραφία: emmanuelaswimwear.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλείνει τα 70 του χρόνια και παραμένει σέξι.

Το μπικίνι, το δημοφιλέστερο ρούχο του καλοκαιριού, διανύει το 70ό καλοκαίρι της ζωής του. Και παρότι η μόδα για το καλοκαίρι του 2016 προτείνει ολόσωμο μαγιό, οι περισσότερες γυναίκες δεν αποχωρίζονται το μικροσκοπικό ρούχο παραλίας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση μίας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες πωλήσεων της Ιταλίας, της «Vente-Privee» (που δημοσίευσε η εφημερίδα «La Repubblica»), οι γυναίκες επιμένουν και το 2016 να φορούν μπικίνι.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις, το 62% επιλέγει μαγιό με φλοράλ μοτίβα, ακολουθούν με 24% τα μαγιό με τα κεντήματα και τα πλεκτά μαγιό, το 12% επιλέγει μαγιό με ύφασμα ντένιμ, ενώ ένα 2% επιλέγει άνιμαλ πριντ μαγιό.

Μπικίνι, αυτός ο θρύλος -Από την έκρηξη Μπαρντό στα σημερινά φλοράλ [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: emmanuelaswimwear.com

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, το πρώτο σύγχρονο μπικίνι, σχεδιασμένο από τον Γάλλο μηχανικό Λουί Ρεάρ, παρουσιάστηκε στις 5 Ιουλίου του 1946 σε υπαίθρια επίδειξη μόδας στο Παρίσι.

Μπικίνι, αυτός ο θρύλος -Από την έκρηξη Μπαρντό στα σημερινά φλοράλ [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Το μπικίνι και οι «αμαρτωλές» ιστορίες του
Πήρε το όνομά του από την Ατόλη Μπικίνι στα νησιά Μάρσαλ, όπου λίγες ημέρες πριν έγιναν οι πρώτες δοκιμές ατομικής βόμβας, με τις εκρήξεις των οποίων παρομοιάστηκε η έκρηξη ενθουσιασμού που προκλήθηκε στον ανδρικό πληθυσμό από τη δημιουργία του νέου μαγιό. Μπορεί στην αρχή να μην φαινόταν σωστή η επιλογή της ονομασίας με το πέρασμα των χρόνων όμως επιβεβαιώθηκε, αφού το μπικίνι επέδρασε καταλυτικά στον τρόπο ντυσίματος των γυναικών σε όλο τον κόσμο και όλες τις εποχές, αλλάζοντας μια για πάντα την εμφάνιση των γυναικών στις παραλίες.

Στην ουσία, ο Ρεάρ τελειοποίησε τη δημιουργία ενός άλλου σχεδιαστή, του Ζακ Εν, ο οποίος είχε παρουσιάσει το δικό του μπικίνι δύο μήνες νωρίτερα. Το είχε ονομάσει «άτομο», υποδηλώνοντας το μικροσκοπικό του μέγεθος. Ο Ρεάρ το έκανε ακόμη μικρότερο, αλλά το πρόβλημά του ήταν ότι δεν έβρισκε κανένα μοντέλο που να τολμά να το φορέσει στην επίδειξη. Τη λύση έδωσε τελικά η Μισελίν Μπερναρντινί, μία αισθησιακή χορεύτρια που εργαζόταν στο Καζίνο του Παρισιού.

Μπικίνι, αυτός ο θρύλος -Από την έκρηξη Μπαρντό στα σημερινά φλοράλ [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Χρειάστηκαν δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι το μπικίνι να γίνει αποδεκτό στις ΗΠΑ. Μάλιστα, το 1951 η χρήση του απαγορεύτηκε στον διεθνή διαγωνισμό ομορφιάς για την ανάδειξη της Μις Υφηλίου.
Ωστόσο, το μπικίνι της Μπριζίτ Μπαρντό στην ταινία του 1957 «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» δημιούργησε μια νέα τάση στην αγορά των μαγιό.

Μπικίνι, αυτός ο θρύλος -Από την έκρηξη Μπαρντό στα σημερινά φλοράλ [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφία από την ταινία «Αnd god created woman»

Tάση που «απογειώθηκε» το 1960, μετά την ποπ επιτυχία του Μπράιαν Χίλαντ «Itsy Bitsy Teenie Weenie Yellow Polka Dot Bikini».

Όλα αυτά μέχρι τη δεκαετία του 1980, οπότε έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα string. Μόδα είναι και γυρίζει και πλέον το μπικίνι, αντί να μικραίνει, μεγαλώνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μαγιό μπικίνι ιστορία επιλογές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ