Ο Φίλης κόβει ώρες από τα Αρχαία και αυξάνει τα διαλείμματα! - iefimerida.gr

Ο Φίλης κόβει ώρες από τα Αρχαία και αυξάνει τα διαλείμματα!

Φωτογραφία: Sooc
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να γνωρίζαμε ότι θα μειωθεί κατά τρεις ώρες το εβδομαδιαίο πρόγραμμα των σχολείων από την ερχόμενη σχολική χρονιά, δεν γνωρίζαμε όμως ότι θα αυξηθούν τα διαλείμματα!

Οπως εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης χθες, σε συνέντευξή του στον Real FΜ, ο χρόνος ανάπαυλας μεταξύ των μαθημάτων θα μεγαλώσει, «προκειμένου να έχουμε πιο ανθρώπινη λειτουργία των σχολείων».

Επίσης, εξήγησε ότι θα κοπούν μία ώρα από τη διδασκαλία των Αρχαίων, μία από την Ερευνητική Εργασία (που θα σταματήσει να είναι χωριστό μάθημα και θα ενσωματωθεί στα υπόλοιπα ως τρόπος διδασκαλίας) και μία ώρα από την εναλλασσόμενη διδασκαλία «ήσσονος σημασίας μαθημάτων», όπως τα χαρακτήρισε, μεταξύ των οποίων η Οικιακή Οικονομία.

Οσον αφορά στα Θρησκευτικά, το υπουργείο φαίνεται να κάνει πίσω, αφού τελικά δεν θα συνεχίσουν να διδάσκονται δύο ώρες σε κάθε τάξη.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης διαδρομοί Βουλή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ