Ταχυδρομικοί υπάλληλοι: Βοηθά τον ανταγωνισμό η απόφαση να κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ - iefimerida.gr

Ταχυδρομικοί υπάλληλοι: Βοηθά τον ανταγωνισμό η απόφαση να κλείσουν καταστήματα των ΕΛΤΑ

(φωτογραφία: Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαμαρτυρία τους για την αναστολή λειτουργίας δεκάδων ταχυδρομικών καταστημάτων τις απογευματινές ώρες και τα Σάββατα, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών.

Οπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, τα ΕΛΤΑ «δέχονται το ένα χτύπημα μετά από το άλλο, όχι μόνο από τον ανταγωνισμό, αλλά από το … εσωτερικό τους».

Αντιτιθέμενη στην απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ, η ΠΟΣΤ, υποστηρίζει πως η διευρυμένη λειτουργία των καταστημάτων είχε επιφέρει άνοδο εσόδων 20% - με το 35% των πελατών να εξυπηρετείται κατά την απογευματινή λειτουργία τους.

«Με ποια λογική κλείνουν το απόγευμα, τη Ρόδο, τη Κέρκυρα και μεγάλα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις και κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς; Με ποιο κριτήριο κλείνει το ταχυδρομείο δίπλα στο Μουσείο της Ακρόπολης;

Με ποιο κριτήριο κλείνει το κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως, που όχι μόνο εξυπηρετεί εμπορικούς πελάτες , αλλά και γειτνιάζει με κατάστημα ανταγωνίστριας εταιρείας;

Σε ποιον αφήνεται η εξυπηρέτηση των εκατομμυρίων τουριστών που αναμένονται το επόμενο διάστημα;» διερωτάται υπαινικτικά η ΠΟΣΤ. Η απόφαση – σημειώνουν οι ταχυδρομικοί - αντιτίθεται πλήρως στον στρατηγικό σχεδιασμό της επιχείρησης, στερεί σημαντικά έσοδα και ρευστότητα απ’ τα ΕΛΤΑ ενώ παράλληλα προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό. Τέλος, οι ταχυδρομικοί διαμηνύουν ότι «θα σταθούν απέναντι στα σχέδια συρρίκνωσης των ΕΛΤΑ, πρωτοστατώντας σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, όπως ενσωμάτωση των Ταχυμεταφορών, είσοδος στην αγορά ενέργειας, μετατροπή σε logistics, ενίσχυση εμπορικής συνεργασίας με τους Κινέζους, βελτίωση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, κτλ.».

Τα καταστήματα στην Αττική που δεν θα έχουν διευρυμένο ωράριο, είναι: Κεντρικό Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου , Άγιοι Ανάργυροι , Αιγάλεω ,Ακρόπολη , Αμπελόκηποι ,Γλυκά νερά ,Γλυφάδα, Ζωγράφου, Ηλιούπολη, Καλαμάκι, Καλλιθέα, Κηφισιά, Κορωπί, Κουμουνδούρου, Κυψέλη, Μητροπόλεως, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Πατησίων, Περιστέρι, Χαλάνδρι και Carrefoure Μαρούσι (9 έως 4). Διατηρούνται ουσιαστικά μόνο πέντε καταστήματα με διευρυμένο ωράριο: Αεροδρόμιο, Μall, περίπτερο Ακρόπολης, Αιόλου 104 και Σύνταγμα.

Στην περιφέρεια, τα καταστήματα χωρίς διευρυμένο ωράριο είναι τα εξής: Κεντρικό Ιωαννίνων, Κέρκυρα, Κοζάνη,Βόλος, Καρδιτσα, Τρίκαλα , Ηρακλείου (εθνικής αντίστασης) , Θεσσαλονίκη (Περιοχή Ντεπω), Θεσσαλονικη (Φράγκων), Θεσσαλονίκη. (Σταυρούπολη), Νίκαια, Πειραιάς,Ρόδος, Χίος, Άργος, Καλαμάτα, Κόρινθος, Σπάρτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ