Στη φυλακή δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση σε Καλλίτση - iefimerida.gr

Στη φυλακή δύο κατηγορούμενοι για την επίθεση σε Καλλίτση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους ο 29χρονος ειδικός φρουρός και ο 42χρονος κρατούμενος-αδειούχος των φυλακών που κατηγορούνται μαζί με έναν Ιρακινό για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του κομμωτή Πάνου Καλλίτση αλλά και για απόπειρα ληστείας σε βάρος του.

Ο Ιρακινής καταγωγής συλληφθείς θα απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Οι απολογίες

Οι δύο κατηγορούμενοι επιχείρησαν να “απαλύνουν” τις πράξεις που τους αποδίδονται με τον κρατούμενο που πυροβόλησε να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον γνωστό κομμωτή, αλλά μόνος του στόχος ήταν να τού αποσπάσει τα χρήματα που είχε πάνω του.

"Συμμετείχα, πυροβόλησα αλλά δεν είχα ανθρωποκτόνο δόλο. Ήθελα να πάρω μόνο τα χρήματα. Πυροβόλησα για εκφοβισμό. Σε σχέση με τον πυροβολισμό στο στήθος υπήρξε μια εκπυρσοκρότηση ου όπλου" είπε ο 42χρονος, δηλώνοντας μετανιωμένος.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, υποστήριξε απολογούμενος ενώπιον του 11ου ανακριτή ότι ο μόνος ρόλος του στην υπόθεση ήταν αυτός του τσιλιαδόρου και πως δεν γνώριζε ότι ο συγκατηγορούμενος του θα πυροβολήσει.

"Ευθύς αμέσως τον ρώτησα για ποιο άτομο πρόκειται και μου είπε για τον Πάνο Καλλίτση. Μου ανέφερε ότι έμαθε πως μένει στο λόφο του Λυκαβητού και θα τον περίμενε εκεί προκειμένου να διαρρήξει το αυτοκίνητο και να του πάρει τις εισπράξεις από το μαγαζί του, που ενδεχομένως θα είχε μαζί του. Σε εκείνο το σημείο αισθάνθηκα άσχημα και δεν ήθελα να συμμετέχω σε αυτό, πλην όμως μου είπε ότι μόνο εγώ μπορούσα να τον βοηθήσω και πως είχε μεγάλη ανάγκη. Τελικά του είπα ότι θα το κάνω λέγοντάς του ταυτόχρονα να μην μου ξαναζητήσει κάτι τέτοιο ποτέ" λέει στο υπόμνημά του ο αστυνομικός.
Μετά από συνάντηση που είχαν οι κατηγορούμενοι την 30η Ιανουαρίου, περίπου στις 20:30 της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο αστυνομικό, τηλεφώνησε στον συγκατηγορούμενό του και τον ενημέρωσε ότι ο Πανος Καλλίτσης αποχώρησε από το κομμωτήριο. "Δέον είναι να τονίσω το γεγονός ότι σε όλη τη διαδρομή δεν έβλεπα και δεν ακολούθησα την πορεία που είχε το όχημα του Π. Καλλίτση" είπε και συνέχισε: "απλά πέρασα χωρίς να μείνω πλησίον της οικίας του, δεν σταμάτησα και συνέχισα την πορεία προς το σπίτι μου" προσθέτει. Στο μεσοδιάστημα όμως η ...στραβή έγινε, αφού όπως τον ενημέρωσε ο 42χρονος, ο οποίος μία ώρα μετά τον επισκέφθηκε στο σπίτι του, του είπε: "Έγινε μαλακία. Μου την έπεσε ο Καλλίτσης και για να τον αποφύγω αναγκάστηκα να του ρίξω".

Στο σημείο αυτό, όπως λέει ο αστυνομικός, αιφνιδιάστηκε, αλλά δεν μπορούσε να αλλάξει ό,τι έχει γίνει. Επιπλέον υποστήριξε ότι γνώρισε τον κρατούμενο συγκατηγορούμενό του μέσω μίας ξαδέλφης του πριν από μερικούς μηνες στην Πάτρα, του ανέφερε ότι ήταν αδειούχος από τις δικαστικές αρχές όπου κρατούνταν, καθώς είχε καταδικαστεί για ληστεία, και έτσι ανέπτυξαν κάποιου είδους φιλική σχέση και συγκεκριμένα μιλούσαν για διάφορα πράγματα για τις φυλακές, τον τρόπο διαβίωσης του και άλλα σε στυλ κουτσομπολιού. "Πάνω στις συζητήσεις μας αναφερόμασταν και σε "επώνυμα" άτομα, που βγαίνουν στην τηλεόραση και πως συμπεριφέρονται" είπε και πρόσθεσε πως εκεί ο συγκατηγορούμενός του του ανέφερε το όνομα του κομμωτή Πάνου Καλλίτση και τον ρώτησε ο κρατούμενος τί ξέρει για αυτόν. "Ανέφερα ό,τι έχω ακούσει, ότι έχει πολλή δουλειά στο μαγαζί του και ενδεχομένως να κυκλοφορεί με χρήματα στο αυτοκίνητό του όταν τελειώνει τη δουλειά του".

Ο ειδικός φρουρός δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ζήτησε συγγνώμη από το θύμα και τόνισε ότι εάν γνώριζε για το όπλο δεν θα έδινε την βοήθεια που του ζητήθηκε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακή καλλιτσης επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ