Η CEO που εμπνέει -«Ποια χαρακτηριστικά ψάχνω σε έναν εργαζόμενο» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η CEO που εμπνέει -«Ποια χαρακτηριστικά ψάχνω σε έναν εργαζόμενο» [εικόνες]

Twitter @kmin
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν έχετε φτάσει σε ένα σημείο της ζωή σας που η δουλειά σας, δεν είναι τελικά αυτό που θέλατε ή αν αναρωτιέστε πως δεν είστε στον δρόμο που θέλετε, δεν είστε οι μόνες.

Η Κάθριν Μίνσιου έχει βρεθεί εκεί πριν από εσάς.

Κουρασμένη από την παλιά της δουλειά, είπε να τολμήσει να κάνει το βήμα και να δημιουργήσει κάτι δικό της. Ξεκίνησε το The Muse. Μια ιστοσελίδα που βοηθά ανθρώπους με την καριέρα τους.

Αφού άνοιξε την ιστοσελίδα της 2011, εξυπηρετεί πάνω από 50 εκατ. χρήστες, με τον αριθμό να αυξάνεται κάθε μήνα.

Η CEO που εμπνέει -«Ποια χαρακτηριστικά ψάχνω σε έναν εργαζόμενο» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Το όνομά της έχει γραφτεί δύο φορές στην λίστα του περιοδικού Forbes για τους επιτυχημένους κάτω των 30, ενώ είναι τακτική συνεργάτης στο Business Review του Χάρβαρντ, όπου κάνει μαθήματα ως νέα Διευθύνων Σύμβουλος.

«Βοηθάω τους ανθρώπους να πλοηγηθούν στην καριέρα τους. Δημιούργησα μια πλατφόρμα για να βρουν τον δρόμο τους, μια απίστευτη δουλειά και να διαπρέψουν», λέει η Κάθριν.

Το γεγονός πως σήμερα δίνει συμβουλές και βοηθάει χιλιάδες ανθρώπους στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, δεν σημαίνει πως η ίδια στο παρελθόν δεν έχει κάνει λάθη.

«Ενα από τα λάθη μου ήταν πως δεν ζήτησα αύξηση την κατάλληλη χρονική στιγμή», θυμάται.

«Είχα τελειώσει ένα τεράστιο πρότζεκτ με μεγάλη επιτυχία για τον εργοδότη μου, με την ομάδα μου να λέει πως δεν θα μπορούσε να ήταν πιο ενθουσιασμένη. Ηθελα να ζητήσω αύξηση, ωστόσο, για διάφορους λόγους δεν το έκανα και περίμενα», προσθέτει.

«Τρεις μήνες αργότερα, μάζεψα το θάρρος μου και με ένα στομάχι δεμένο κόμπο, ζήτησα. Πονούσα σωματικά, μέχρι που έκανα εμετό. Ωστόσο, ζήτησα. Μου είπαν όχι. Η εταιρεία δεν ήταν στα καλύτερά της, όποτε εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο.

Το τρελό είναι πως αν είχα ζητήσει τότε θα μου είχαν πει ναι. Αλλά, έτσι έμαθα. Το ''όχι'' με έκανε πιο δυνατή», λέει η Κάθριν.

Η νεαρή επιχειρηματίας δεν διστάζει να αποκαλύψει ποια χαρακτηριστικά ψάχνει σε έναν εργαζόμενο, λέγοντα πως είναι σημαντικά για κάθε υποψήφιο.

Αυτά είναι:

  • Εργασιακή ηθική
  • Καλή κρίση
  • Πάθος
  • Υπευθυνότητα
  • Ταπεινότητα
Η CEO που εμπνέει -«Ποια χαρακτηριστικά ψάχνω σε έναν εργαζόμενο» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σχετικά με το ποιο είναι το βασικό λάθος των νέων εργαζόμενων τονίζει πως δεν ζητάνε βοήθεια από τους συναδέλφους τους.

«Το να φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια είναι κάτι που βλέπω στους ανθρώπους που έχουν πρωτοπιάσει δουλειά σε μια εταιρεία. Ενώ αναμένεται να είστε πολυμήχανοι, κανείς δεν περιμένει να τα ξέρετε όλα. Πολλοί εργαζόμενοι ξεχνούν πως είναι πλήρως αποδεκτό να παραδεχτούν πως χρειάζονται βοήθεια», τονίζει.

Η καλύτερη συμβουλή που της έχουν δώσει και δίνει και αυτή απλόχερα είναι «Πως όλα λύνονται», με αποφασιστικότητα, κότσια και υγιή ασέβεια προς ορισμένους τύπους εμποδίων.

Η CEO που εμπνέει -«Ποια χαρακτηριστικά ψάχνω σε έναν εργαζόμενο» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: Twitter @kmin

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ CEO συμβουλές εργασίας Kathryn Minshew
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ