Μετανάστης απεργός πείνας της «Υπατίας» κατηγορείται για απόπειρα βιασμού - iefimerida.gr

Μετανάστης απεργός πείνας της «Υπατίας» κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απεργία πείνας προκειμένου να μην απελαθεί, ξεκίνησε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων, ένας 20χρονος Μαροκινός, που συνελήφθη κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού σε βάρος νεαρής κοπέλας.

Πρόκειται για έναν από τους μετανάστες που είχαν κάνει απεργία πείνας στην «Υπατία» της Αθήνας, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και σύμφωνα με την νομοθεσία έχει κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Η γυναίκα φέρεται να βρέθηκε σε κατάστημα στις Καλύβες Χανίων όπου εργαζόταν ο 20χρονος. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε,ο μετανάστης της επιτέθηκε σκίζοντάς της τα ρούχα, με σκοπό τον βιασμό ενώ παράλληλα την έβαλε με την βία μέσα στο αυτοκίνητό της, και στην προσπάθειά του να οδηγήσει το έριξε σε τοίχο.

Μετά την καταγγελία, ο 20χρονος συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία εναντίον του για απόπειρα βιασμού, όμως του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ασέλγεια. Παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία απέλασής του, όπως συμβαίνει με τους αλλοδαπούς που διαμένουν παράνομα στην χώρα και συλλαμβάνονται για διάφορα αδικήματα.

Όμως ο 20χρονος ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας να μην απελαθεί, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η ατομική διοικητική πράξη που είχε εκδοθεί μετά την απεργία πείνας των μεταναστών στην «Υπατία», με την οποία δινόταν αναβολή στην απέλασή τους, πρέπει να ερμηνευτεί ως «νόμιμος τίτλος παραμονής» στην χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ