Cosmote: Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό - iefimerida.gr

Cosmote: Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία τηλεφωνική κλήση, ένα απλό μήνυμα κατά την οδήγηση μπορεί να έχει οδυνηρές συνέπειες.

Ο οδηγός όταν αποφασίσει να χρησιμοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, ενώ κρατάει το τιμόνι, θέτει σε κίνδυνο τον εαυτό του, τους συνεπιβάτες του, τους περαστικούς, αλλά και τους επιβάτες άλλων ΙΧ ή μοτοσικλετών. Ενα απλό μήνυμα ή ένα τηλεφώνημα στην οδήγηση είναι αρκετά για αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού και να προκληθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Η χρήση του κινητού κατά την οδήγηση μπορεί να προκαλέσει από μικρές υλικές ζημιές, μέχρι τραυματισμούς με ανεπανόρθωτες σωματικές βλάβες.
Οι περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι η ανεύθυνη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση, θέτει τη δική τους αλλά και την ασφάλεια των άλλων σε κίνδυνο, ωστόσο όλοι λένε στον εαυτό τους «σιγά μην συμβεί σε εμένα».

Το ασθενοφόρο με τα ringtones
Μία διαφορετική κίνηση στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των οδηγών έγινε μέσω του ασθενοφόρου με τα ringtones της COSMOTE. Στο πλαίσιο αυτό ένα διαφορετικό ασθενοφόρο έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους μόνο που αντί για σειρήνα είχε ήχους από ringtones και sms notifications.

Στόχος ήταν να δείξει με άμεσο τρόπο ότι κινητό και οδήγηση είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Όσο σημαντικό κι αν είναι, ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα στο δρόμο δεν είναι πιο σημαντικό από τη ζωή. Αυτό είναι το βασικό μήνυμα που θέλησε να στείλει με το «ασθενοφόρο» η COSMOTE, για έναν καλύτερο κόσμο.

Το μήνυμα ζωής από την COSMOTE
Η COSMOTE λίγο πριν την μεγάλη έξοδο του Πάσχα ξεκίνησε μια σειρά από ενέργειες για να ευαισθητοποιήσει όλους και να τους παροτρύνει στην υπεύθυνη χρήση του κινητού κατά την οδήγηση. Το πρώτο βήμα έγινε με ένα βίντεο που έστελνε ένα μήνυμα ζωής «Η ασφάλεια σου και η ασφάλεια των άλλων, είναι σημαντικότερη από ένα μήνυμα SMS ή ένα τηλεφώνημα».



Τροχαία Αττικής:17 νεκροί και 593 τραυματίες σε 495 τροχαία δυστυχήματα τον Μάιο
Η άσφαλτος βάφεται με αίμα συνήθως εξαιτίας λάθος εκτιμήσεων των οδηγών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Μάιο καταγράφηκαν 16 θανατηφόρα τροχαία με 17 νεκρούς, 21 με ισάριθμους σοβαρά τραυματίες και 458 με 572 ελαφρά τραυματίες.

Το Μάιο στην Αττική καταγράφηκαν 1.357 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου
Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 31.048 παραβάσεις, από τις οποίες 922 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Από αυτές οι 1.357 παραβάσεις ήταν για χρήση κινητού τηλεφώνου, δηλαδή σχεδόν 44 την ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ