Διευθύντρια τράπεζας έπαιζε στο χρηματιστήριο τα λεφτά των πελατών - iefimerida.gr

Διευθύντρια τράπεζας έπαιζε στο χρηματιστήριο τα λεφτά των πελατών

Διευθύντρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκε η πρώην προϊσταμένη προώθησης επενδυτικών προϊόντων, υποκαταστήματος τράπεζας, η οποία τοποθετούσε κεφάλαια πελατών της τράπεζας σε μετοχές στο Χρηματιστήριο χωρίς τη συναίνεσή τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων Πάτρας, εξαιτίας της δραστηριότητας της διευθύντριας την περίοδο 1999 - 2001, 14 πελάτες έχασαν τα χρήματά τους και η τράπεζα αναγκάστηκε να τους πληρώσει ως αποζημίωση 366.000 ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, η πρώην διευθύντρια παρενέβαινε στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας και άλλαζε τις μόνιμες διευθύνσεις κατοικίας των πελατών της, ώστε να μην ενημερώνονται για την πραγματική πορεία των επενδύσεών τους.

Σύμφωνα με το dete.gr, η ίδια στην απολογία της δήλωσε πως οι πελάτες της έδιναν προφορικά εντολές και γνώριζαν τις κινήσεις της.

Σε πρώτο βαθμό η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε 5ετη φυλάκιση, όμως το Δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ