Οι 10 κορυφαίες στιγμές του EURO – Το «χρυσό γκολ» του Τρεζεγκέ στο Ρότερνταμ [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι 10 κορυφαίες στιγμές του EURO – Το «χρυσό γκολ» του Τρεζεγκέ στο Ρότερνταμ [βίντεο]

Πηγή:Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο τέλος της εβδομάδας, ξεκινά το EURO στα γήπεδα της Γαλλίας και η αναδρομή σε μεγάλες στιγμές του παρελθόντος πλησιάζει στο τέλος της. Σειρά παίρνει το «χρυσό γκολ» του Νταβίντ Τρεζεγκέ στο Ρότερνταμ.

Ήταν ο τελικό του 2000. Στο «Ντε Κάιπ» του Ρότερνταμ, η Γαλλία αντιμετώπιζε την Ιταλία και η αναμέτρηση στο 2ο ημίχρονο είχε δραματικό χαρακτήρα.

Ο Μάρκο Ντελβέκιο έβαλε μπροστά στο σκορ την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο 55ο λεπτό. Το ματς πλησιάζε στο φινάλε και στις καθυστερήσεις, ο Σιλβέν Βιλτόρ κατάφερε να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Τρεζεγκέ έγινε σκόρερ του χρυσού γκολ έπειτα από σέντρα του Ρομπέρτ Πιρές και έστεψε την Γαλλία πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τι σήμαινε ο τίτλος
Δύο χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, η Γαλλία επιβεβαίωσε πως το ποδόσφαιρό της βρισκόταν σε ανοδική πορεία. Από το 1998 έως το 2002, οι «τρικολόρ» κυριαρχούσαν στο παγκόσμιο στερέωμα.

Πως το θυμάται ο Τρεζεγκέ
«Ηταν κάτι το εκπληκτικό. Κατακτήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και αμέσως μετά το Ευρωπαϊκό. Το κάναμε εμείς, πριν το πετύχουν οι Ισπανοί. Εκείνη την στιγμή σκέφτεσαι την οικογένειά σου και τους φίλους σου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ το γκολ, ήταν το σημαντικότερο της καριέρας μου».

Είπε για τον τελικό
Τιερί Ανρί: «Όλοι πίστευαν ότι είμαστε “νεκροί” αλλά δείξαμε πως τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά είχαμε τη δύναμη που έπρεπε. Ο Νταβίντ και ο Σιλβέν βοήθησαν πολύ από την στιγμή που μπήκαν».

Εγραψαν για τον τελικό
L'Equipe: «Ιστορικό. Οχι μόνο κατάφεραν να φτάσουν το γαλλικό ποδόσφαιρο στην κορυφή αλλά έγιναν μια από τις ελάχιστες ομάδες που πέτυχαν κάτι τόσο σπουδαίο στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ναι, οι “μπλε” είναι η Dream Team στο φινάλε του αιώνα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ