Ο Τζόκοβιτς έζησε την καλύτερη στιγμή της καριέρας του – Ενα ρεκόρ που κρατούσε από το 1969 - iefimerida.gr

Ο Τζόκοβιτς έζησε την καλύτερη στιγμή της καριέρας του – Ενα ρεκόρ που κρατούσε από το 1969

Πηγή:Intime
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κατάκτηση του Roland Garros από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, δεν ήταν απλά μια ακόμη επιτυχία. Ηταν η μεγαλύτερη επιτυχία του, όπως τουλάχιστον δήλωσε ο ίδιος. Οι λογοι είναι αρκετοί.

Εχοντας κατακτήσει 11 Grand Slam, ηθελε όσο τίποτα άλλο να στεφθεί «Βασιλιάς» στο Παρίσι. Τού έλειπε το Roland Garros και το κατέκτησε, όχι όμως σε μια τυχαία περίοδο.

Το πέτυχε σε μια ημερολογιακή σεζόν όπου είχε ήδη κατακτήσει τα τρία προηγούμενα μεγάλα τουρνουά. Νικητής στο Australian Open, στο Wimbledon και στο US Open. Ηταν το 1969 η τελευταία φορά που ένας τενίστας κατέκτησε και τα τέσσερα Grand Slam σε μια χρονιά. Το είχε πετύχει ο Ροντ Λέιβερ. Ο Τζόκοβιτς το πέτυχε και πλέον μπορεί να καυχιέται πως η ιστορία του αθλήματος έχει γραμμένο και το δικό του όνομα με χρυσά γράμματα.

Επόμενος στόχος του Σέρβου; Μα φυσικά να ξεπεράσει σε συνολικές κατακτήσεις Grand Slam τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος μετρά 17 κατακτήσεις αλλά και τους Ναδάλ και Σάμπρας, οι οποίοι έχουν από 14 τρόπαια. Ο 29χρονος τενίστας δείχνει ασταμάτητος και πεισμωμένος να τα καταφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νόβακ Τζόκοβιτς roland garros ρεκόρ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ