Οι Τούρκοι επιμένουν: Διάβασαν το κοράνι μέσα απ' την Αγιά Σοφιά [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι Τούρκοι επιμένουν: Διάβασαν το κοράνι μέσα απ' την Αγιά Σοφιά [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πραγματοποιήθηκε τελικά χθες βράδυ εντός του ναού της Αγίας Σοφίας η πρώτη αφιερωματική στο Ραμαζάνι εκπομπή του κρατικού TRT Diyanet, η οποία περιλάμβανε και την ανάγνωση στίχων του Κορανίου κατά τη διάρκεια του πρωινού γεύματος πριν τη νηστεία (sahur).

Το πρόγραμμα θα προβάλλεται καθημερινά στις 2:00 για 30 μέρες. Το Ραμαζάνι ξεκίνησε σήμερα, 6 Ιουνίου, και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουλίου. «Έλλειψη σεβασμού έναντι θρησκευτικών μνημείων», χαρακτηρίζουν κύκλοι του ΥΠΕΞ τυχόν ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία ενώ το ζήτημα χαρακτήρισαν ιδιαίτερα σοβαρό οι υπεύθυνοι Εξωτερικών της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη και Γιάννης Κεφαλογιάννης, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται από το ΥΠΕΞ μέσω της τακτικής «δεν δυσαρεστώ κανέναν, τους έχω όλους ικανοποιημένους».

Συγκεκριμένα, η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και ο τομεάρχης Εξωτερικών τη Ν.Δ. καλούν «μετ' επιτάσεως το ΥΠΕΞ και προσωπικά τον υπουργό κ. Κοτζιά να προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες και να αφήσει στην άκρη τους άσκοπους λεονταρισμούς δια των κύκλων του υπουργείου του».

«Η Αγιά Σοφιά, διαχρονικό σύμβολο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Το αυταπόδεικτο αυτό γεγονός σεβάστηκαν ανεξαιρέτως όλες οι κυβερνήσεις του σύγχρονου τουρκικού κράτους, διατηρώντας την ως μουσείο», παρατηρούν.

Ακόμη, αναφέρουν ότι η απόφαση ανάγνωσης του Κορανίου μέσα στην Αγιά Σοφιά «τη μετατρέπει ουσιαστικά σε τζαμί για πρώτη φορά μετά από 80 χρόνια» και συμπληρώνουν ότι αποτελεί «ενέργεια προκλητική, ακατανόητη και δείγμα έλλειψης σεβασμού έναντι των Ορθοδόξων Χριστιανών ανά την υφήλιο και δεν συνάδει με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγία Σοφιά Ραμαζάνι κοράνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ