Νομοσχέδιο για την προστασία των ελληνικών πλοίων από την πειρατεία - iefimerida.gr

Νομοσχέδιο για την προστασία των ελληνικών πλοίων από την πειρατεία

Πειρατεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι 6 ένοπλους ιδιώτες φρουρούς μπορούν να διαθέτουν τα πλοία υπό ελληνική σημαία που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, με στόχο την άμυνα από επιθέσεις που συνιστούν πειρατεία, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το νομοσχέδιο έχει σταλεί ήδη προς διαβούλευση στα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας, και στόχος είναι, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη, να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, απαγορεύεται η χρήση όπλων εντός της ελληνικής επικράτειας, ενώ οι φρουροί που θα παρέχουν υπηρεσίες επί του πλοίου θα τελούν υπό την εξουσία του πλοιάρχου. Επίσης τα όπλα και τα πυρομαχικά των ενόπλων θα φυλάσσονται σε χώρο όπου θα έχουν πρόσβαση ο πλοίαρχος και ο επικεφαλής των ενόπλων ιδιωτών φρουρών ή οι αντικαταστάτες τους.

Σημειώνεται ακόμη ότι «σε περίπτωση που το πλοίο πλέει σε περιοχές εκτός των περιοχών υψηλού κινδύνου για πειρατική επίθεση, όπως αυτές καθορίζονται στην άδεια, δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε χρήση των όπλων και των πυρομαχικών ενόπλων ιδιωτών φρουρών, συμπεριλαμβανομένης και της συντήρησης αυτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ