Ερντογάν: Δεν έχει καμία αξία η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή - iefimerida.gr

Ερντογάν: Δεν έχει καμία αξία η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τη γερμανική Βουλή

(ΑΠΕ/  EPA/SEDAT SUNA)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου, που αναγνωρίζει ως γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία, δεν έχει καμία αξία, σχολίασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κίνηση αυτή, δεν θα αλλάξει τη θέση της Τουρκίας στο ζήτημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της χώρας. Μάλιστα, αναρωτήθηκε πώς οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα μπορούν να κοιτάζουν τους Τούρκους ηγέτες, μετά από αυτό το ψήφισμα της περασμένης Πέμπτης, το οποίο οδήγησε την Αγκυρα στην απόφαση να αποσύρει τον πρέσβη της και να προειδοποιήσει για περαιτέρω συνέπειες.

Ομως, πρόσθεσε, είναι πολύ νωρίς για να μιλά κανείς για οικονομικά μέτρα ενάντια στη Γερμανία. Παράλληλα σημείωσε ότι αυτή η διαφωνία με το Βερολίνο δεν επηρεάσει την ευρύτερη σχέση της Τουρκίας με την ΕΕ, αναγνωρίζοντας ότι δεν θα κάνει καλό στην Τουρκία να «δράσει με μίσος».

«Η απόφαση της γερμανικής Βουλής δεν έχει καμία αξία. Η θέση μας από το 1915 είναι γνωστή και μία τέτοια απόφαση δεν θα αλλάξει το πώς σκεφτόμαστε για την ιστορία μας. Αλλά πρέπει να δουν τον κίνδυνο να χάσουν ένα φίλο όπως η Τουρκία», είπε σε τουρκικά ΜΜΕ ο Ερντογάν.

Ακόμη, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία απείχε από την ψηφοφορία, δηλώνοντας ότι θα ήθελε να είχε ψηφίσει η Καγκελάριος. «Τώρα αναρωτιέμαι πώς, έπειτα από μία τέτοια απόφαση, οι Γερμανοί αξιωματούχοι θα κοιτάζουν στα μάτια εμένα προσωπικά, αλλά και τον πρωθυπουργό μας», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ταγίπ Ερντογάν γενοκτονία Αρμένιοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ