Με το «βλέμμα» στον δύσκολο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση - iefimerida.gr

Με το «βλέμμα» στον δύσκολο Σεπτέμβριο η κυβέρνηση

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Μπορεί η κυβέρνηση να ολοκλήρωσε τον πρώτο «μεγάλο και δύσκολο» κύκλο της αξιολόγησης και να πήρε πολιτικές ανάσες για το καλοκαίρι, ωστόσο ο δρόμος για την «επόμενη μέρα» είναι στρωμένος με… αγκάθια.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο διεμήνυσε στα μέλη της κυβέρνησης ότι «έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας».

Καθόλου τυχαία άλλωστε, ξεκαθάρισε και κατά την δημόσια τοποθέτησή του ότι δεν είναι ώρα για πανηγυρισμούς.«Χώρος και χρόνος για πανηγυρισμούς, θα υπάρχει μόνο όταν καταφέρουμε να μειώσουμε ουσιαστικά την ανεργία, να έχουμε σταθερά βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», υπογράμμισε με νόημα.

Εφιάλτης τα εργασιακά

Την ίδια ώρα, στην ομήγυρη του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr καταγράφεται προβληματισμός για όσα επίκεινται από το Φθινόπωρο. Ειδικότερα, στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα έχουν κρούσει από τώρα τον κώδωνα για τα μελλούμενα και για τις ενδεχόμενες απαιτήσεις στα εργασιακά.

«Για την Αριστερά δεν θα είναι απλό πράγμα ένα πακέτο αλλαγών» σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία για τον τρόπο που θα «τρέξει» και η υλοποίηση του υπάρχοντος Προγράμματος.

«Καμπανάκι» και από τις δημοσκοπήσεις

Με φόντο τα παραπάνω, ψηλά στην πρωθυπουργική ατζέντα είναι η απόδοση των υπουργείων, πράγμα που ζήτησε από τους υπουργούς ο κ. Τσίπρας με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών. Όπως λένε πηγές που ήταν παρόντες στη συνεδρίαση του υπουργικού, ήταν χαρακτηριστική η φράση του πρωθυπουργού ότι «φέτος δεν πάμε διακοπές».

Λαμβάνοντας τέλος υπόψιν και τις δημοσκοπικές μετρήσεις, το Μαξίμου δεν κρύβει ότι οι «πολίτες είναι ταλαιπωρημένοι» και στην κατεύθυνση επιθυμεί να ανεβάσει συσπείρωση.

Σε κάθε περίπτωση, η βαθμολόγηση των υπουργών- είναι σε πλήρη εξέλιξη- και στον ανασχηματισμό όποτε κι αν αυτός γίνει θα φανεί ποιοι θα παραμείνουν στο κυβερνητικό σχήμα και ποιοι θα απομακρυνθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ