Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Αρχαία στο γυμνάσιο - Λιγότερα μαθήματα κατά 3 ώρες - iefimerida.gr

Μειώνονται οι ώρες διδασκαλίας στα Αρχαία στο γυμνάσιο - Λιγότερα μαθήματα κατά 3 ώρες

ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα γυμνάσια μέσα στο καλοκαίρι ενημέρωσε το ΔΣ της ΟΛΜΕ ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μετά το τέλος της συνάντησης δεν έγιναν δηλώσεις, ωστόσο, τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως «κλείδωσε» η μείωση των ωρών των Αρχαίων Ελληνικών. κατά μία ώρα και συνολικά μειώνονται οι ώρες των μαθημάτων εβδομαδιαίως, από 35 σε 32.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το υπουργείο θα προχωρήσει, μετά από σχετική συνεννόηση με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, σε μείωση της ύλης των μαθημάτων, αλλά και στη μείωση των μαθημάτων που θα εξετάζονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Πιο συγκεκριμένα, φαίνεται ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στον διαχωρισμό των μαθημάτων σε κύρια και δευτερεύοντα, με τα δευτερεύοντα να μην εξετάζονται καθόλου. Το ποια μαθήματα θα θεωρηθούν κύρια και ποια δευτερεύοντα, θα συναποφασιστεί με το ΙΕΠ, επίσης.

Παράλληλα, εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά η πλήρης κατάργηση των βαθμών, με την καθιέρωση περιγραφικής αξιολόγησης, αλλά και η σύμπτυξη των τριών τριμήνων που ισχύουν σήμερα, σε δύο τετράμηνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Φίλης γυμνάσια αρχαία ελληνικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ