«Απογειώνεται» το Ελ. Βενιζέλος -Αυξημένη κατά 8,9% η επιβατική κίνηση τον Μάιο - iefimerida.gr

«Απογειώνεται» το Ελ. Βενιζέλος -Αυξημένη κατά 8,9% η επιβατική κίνηση τον Μάιο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αμείωτο ρυθμό κινήθηκε και τον Μάιο, όπως και τους προηγούμενους μήνες, η αύξηση της επιβατικής κίνησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», σημειώνοντας αύξηση 8,9% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2015.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η επιβατική κίνηση έφθασε το 1,8 εκατ. επιβάτες. Τόσο οι αριθμοί των επιβατών εσωτερικού όσο και αυτοί του εξωτερικού, παρουσίασαν δυναμική άνοδο κατά 11,7% και 7,4% αντίστοιχα. Επίσης, οι Έλληνες αύξησαν τα ταξίδια τους κατά 13%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες της Ελλάδας αυξήθηκαν κατά 5%.

Συνολικά, το πρώτο πεντάμηνο του έτους έκλεισε με την επιβατική κίνηση του αεροδρομίου να φτάνει στα 6,73 εκατ., που αντιστοιχούν σε άνοδο 10,4%. Τόσο η εγχώρια, όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση πέτυχαν αύξηση της τάξης του 15,8% και 7,3% αντίστοιχα. Τέλος, οι αριθμοί των Ελλήνων και των ξένων ταξιδιωτών, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 12% και 8% αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τις πτήσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου πενταμήνου του έτους, ο αριθμούς τους έφτασε τις 66.497, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 7,3%. Οι πτήσεις εσωτερικού αυξήθηκαν κατά 8,5%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις παρουσίασαν άνοδο, στο επίπεδο του 6,5%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελ.Βενιζέλος αεροδρόμιο επιβάτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ