Ποια είναι η Maestra; - iefimerida.gr

Ποια είναι η Maestra;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα δυνατό ερωτικό θρίλερ γεμάτο σεξ, φόνους, τέχνη, χρήμα και shopping που έχει γίνει επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο. Η Maestra είναι ήδη ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς.

«Η οργή ήταν πάντα φίλη μου, αλλά εγώ την είχα παραμελήσει. Η οργή ήταν που είχε κρατήσει την πλάτη μου στητή, η οργή ήταν που με είχε κάνει να αντέξω το ξύλο και τις προσβολές. Η οργή ήταν που με είχε οδηγήσει από το ασήμαντο ενιαίο σχολείο μου να φτάσω στο πανεπιστήμιο· είχε υπάρξει η δύναμη και η παρηγοριά μου».

Η νεαρή Τζούντιθ ζει στο Λονδίνο κι εργάζεται σε έναν οίκο δημοπρασιών –όχι, σε κανέναν από τους δύο μεγάλους, όπως ονειρευόταν. Με μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης και ειδικότητα στους πίνακες της Αναγέννησης, η Τζούντιθ είναι καλλιεργημένη, εύστροφη και πολύ φιλόδοξη. Παρά τις ακαδημαϊκές περγαμηνές και τις γνώσεις της, στην British Pictures είναι το παιδί για όλες τις δουλειές που κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά, εκτός από τον αποθηκάριο. Δουλεύει «σαν το σκυλί» για να ανέβει στην ιεραρχία, αλλά τα αφεντικά δεν της αφήνουν κανένα περιθώριο εξέλιξης, την εκμεταλλεύονται και την ταπεινώνουν. Θυμωμένη, απογοητευμένη και δίχως φράγκο στην τσέπη, συναντάει μια παλιά της φίλη η οποία την παρασύρει στο «Γκστάαντ», ένα πανάκριβο μπαρ όπου νεαρές κοπέλες κρατούν συντροφιά σε πάμπλουτους κυρίους. Με το όμορφο πρόσωπο και το καλλίγραμμο κορμί της, η Τζούντιθ αποκτά αμέσως σταθερή πελατεία και βγάζει πολλά χρήματα. Άλλωστε το σεξ με άγνωστους άντρες ήταν πάντοτε το χόμπι της, κάτι που την έκανε να νιώθει ελεύθερη και πανίσχυρη. Η Τζούντιθ ζει μια διπλή ζωή μέχρι την ημέρα που ανακαλύπτει μια μεγάλη απάτη με έργα τέχνης. Οργισμένος με τη ανακάλυψή της, ο διεφθαρμένος και μπλεγμένος στην υπόθεση προϊστάμενός της, την πετάει έξω από το γραφείο. Το ίδιο βράδυ εκείνη θα δεχτεί την πρόταση του πιο πιστού και πλούσιου πελάτη της για ένα ταξιδάκι αναψυχής στη Γαλλική Ριβιέρα. Τα πράγματα δεν θα εξελιχτούν όπως ήταν το αναμενόμενο και η Τζούντιθ θα αναγκαστεί να διαφύγει στην Ιταλία.

Ποια είναι η Maestra;  | iefimerida.gr 0

Η συγγραφέας L.S Hilton, δημοσιογράφος με σπουδές στην Ιστορία της Τέχνης στο Παρίσι και στη Φλωρεντία, κινείται με άνεση στον χώρο της Τέχνης και των οίκων δημοπρασιών. Ένας κόσμος ιδιαίτερος με τους δικούς του κώδικες και τα δικά του μυστικά που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά.

Το πρόσωπο-«κλειδί» βέβαια της ιστορίας είναι η Τζούντιθ, ένα απλό αλλά πολύ αποφασιστικό κορίτσι που έχει βάλει στόχο να βγάλει πολλά χρήματα και να ανέβει ψηλά. Ονειρεύεται να αποκτήσει τα πλούτη, δόξα, δύναμη και να ζήσει όπως ζουν οι ισχυροί αυτού του κόσμου. Η Τζούντιθ θέλει να ξεφύγει. Να ξεχάσει τη φτώχεια και την αλκοολική μητέρα της, να αποδράσει από τη μικρή και μίζερη καθημερινότητά της και να κάνει «μεγάλα» πράγματα. Για να το πετύχει, δουλεύει ασταμάτητα και μαθαίνει να κρύβει την ταπεινή καταγωγή της. Ένας ασταμάτητος και μάταιος αγώνας δρόμου, αφού αντιλαμβάνεται ότι δεν οδηγεί πουθενά: «Ήταν πολύ πιο δύσκολο να μάθεις τους κανόνες από το να ξέρεις να αναγνωρίζεις τους πίνακες, επειδή η ουσία αυτών των κανόνων ήταν ότι, αν ήσουν από τους μυημένους, δεν χρειαζόταν καν να σου τους πουν». Η φιλόδοξη Τζούντιθ είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να περάσει στον κόσμο του πλούτου και της δύναμης, έναν κόσμο που της είναι απελπιστικά άγνωστος και ξένος, ένας κόσμος «με τείχη ακόμα πιο απόρθητα επειδή είναι αόρατα». Το διαβατήριο της για τον κόσμο αυτό θα είναι εκτός από το νεανικό σαγηνευτικό κορμί της, τα μυστικά που γνωρίζει για τα κυκλώματα της πανάκριβης τέχνης.

Το Maestra είναι ένα αληθινό page-turner, μια ιστορία γεμάτη σασπένς, βία, σεξ, χρήμα και παιχνίδια εξουσίας. Ποιος θα επικρατήσει; Θα πετύχει η Τζούντι τους στόχους της; Μέχρι που είναι ικανή να φτάσει;

Είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, σαν μια πολύ προσωπική εξομολόγηση. Η Τζούντιθ αφηγείται την ιστορία της και ταυτόχρονα επεξηγεί, μοιράζεται τις βαθύτερες σκέψεις της, τα προσωπικά της κίνητρα, τα περίπλοκα συναισθήματα της. Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα ηρωίδα που εξελίσσεται και ξαφνιάζει συνεχώς τον αναγνώστη. Παρόλο που η ίδια μοιράζεται σκέψεις και συναισθήματα, ο αναγνώστης στέκεται μπερδεμένος απέναντί της. Άλλοτε μπορεί να τη θαυμάζει για το μυαλό, την επιμονή και το θάρρος της και άλλοτε να του προκαλεί τρόμο και απέχθεια. Είναι μια επικίνδυνη γυναίκα, ικανή για τα πάντα, με τον τρόπο που μόνο οι άνθρωποι που δεν έχουν απολύτως τίποτε να χάσουν μπορούν να είναι.

To μυθιστόρημα της L.S. Hilton έχει προκαλέσει συζητήσεις ανάμεσα σε αναγνώστες που το λατρεύουν (και περιμένουν με αγωνία τη συνέχεια) και αναγνώστες που το μισούν. Το Maestra είναι ένα από εκείνα τα βιβλία που πολλοί θα διαβάσουν αλλά ελάχιστοι θα παραδεχτούν ότι διάβασαν.

Το Maestra κυκλοφορεί ήδη σε 33 χώρες ενώ τα δικαιώματα για την κινηματογραφική μεταφορά του έχει αγοράσει η New Line Cinema.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 8 Ιουνίου 2016.

Ποια είναι η Maestra;  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ