Ελληνογαλλικό... βαλς: Τα 3 σημεία του οδικού χάρτη συνεργασίας που θα συνυπογράψουν Τσίπρας-Βαλς - iefimerida.gr

Ελληνογαλλικό... βαλς: Τα 3 σημεία του οδικού χάρτη συνεργασίας που θα συνυπογράψουν Τσίπρας-Βαλς

Φωτογραφία: Eurokinissi

Οικονομία, επενδύσεις αλλά και τεχνογνωσία για τη δημόσια διοίκηση και προσφυγικό στην ατζέντα της συνάντησης του Μάνουελ Βαλς με τον Αλέξη Τσίπρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην εν λόγω επίσκεψη, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συνεργασίας εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης, ενώ όπως αναφέρουν κύκλοι του πρωθυπουργού "πρόκειται για συνέχεια αυτής του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ".

Κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει στο iefimerida.gr πρόκειται για τη "συνέχιση μιας αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας".Οι δύο πλευρές άλλωστε, θα συνυπογράψουν "οδικό χάρτη" που θα περιγράφει τα επόμενα βήματα συνεργασίας Αθήνας-Παρισιού, με την ελληνική πλευρά να έχει ούτως ή άλλως "ψηλά" τη στήριξη που έλαβε καθόλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, από έναν ισχυρό εταίρο όπως η Γαλλία.

Οι τρεις άξονες

Κατά πληροφορίες του iefimerida.gr, στον "οδικό χάρτη" που θα συνυπογράψουν οι κκ Τσίπρας και Βαλς θα περιγράφονται τρεις άξονες που σχετίζονται με τα εξής θέματα:

  • συνεργασία για προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγών
  • συνεργασία  για μεταρρυθμίσεις και μεταφορά τεχνογνωσίας στη δημόσια διοίκηση, (δεδομένου ότι για την κυβέρνηση είναι πιο αναγκαίο από ποτέ το γαλλικό "κλειδί" στον τομέα των μεταρρυθμίσεων)
  • συνεργασία επί του προσφυγικού ( σε ό,τι αφορά στο relocation η Γαλλία έχει δηλώσει πρόθυμη να παραλάβει 500 πρόσφυγες το μήνα, ενισχύοντας τη χώρα μας με προσωπικό)

Και το Πρόγραμμα στο τραπέζι

Τέλος, όπως όλα δείχνουν είναι πολύ δύσκολο να μείνει εκτός συζήτησης η πορεία υλοποίησης του Προγράμματος, μετά τη συμφωνία της 24ης Μαίου. Πολλοί άλλωστε εκτιμούν ότι ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ποντάρει πολλά στην κυβέρνηση Τσίπρα, με την Αθήνα είναι να επιθυμεί αντίστοιχα τη στήριξη της Γαλλίας για την επίτευξη των στόχων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Εμμάνουελ Βαλς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ