Κινδυνεύουν τα αριστουργήματα στο Λούβρο - Εκλεισε το μουσείο από τον φόβο των πλημμυρών - iefimerida.gr

Κινδυνεύουν τα αριστουργήματα στο Λούβρο - Εκλεισε το μουσείο από τον φόβο των πλημμυρών

(φωτογραφία: Jeremy Lempin-Etienne Laurent/EPA/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μουσείο-σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας, το Λούβρο, σταμάτησε να δέχεται επισκέπτες την Πέμπτη το μεσημέρι και θα παραμείνει κλειστό για το κοινό καθ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής, σύμφωνα με ένα εσωτερικό εμαιηλ που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για να επιτρέψει στα ανεκτίμητα έργα τέχνης που φιλοξενεί να μετακινηθούν εγκαίρως και με ασφάλεια, σε περίπτωση που η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα που διασχίζει το Παρίσι, συνεχίσει να ανεβαίνει.

«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό για το κοινό αύριο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή το προσωπικό μας, αλλά θα μας επιτρέψει να αφαιρέσουμε ήρεμα ορισμένες συλλογές έργων τέχνης που είναι απαραίτητο», έγραφε το ηλεκτρονικό μήνυμα σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters.

«Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε χώρους που απειλούνται από τις πλημμύρες και να τα εγκαταστήσουμε σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους» διευκρίνισε η διεύθυνση του Λούβρου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Κινδυνεύουν τα αριστουργήματα στο Λούβρο - Εκλεισε το μουσείο από τον φόβο των πλημμυρών | iefimerida.gr 0

Μετά από ημέρες καταρρακτωδών βροχών, η γαλλική κυβέρνηση εξέδωσε πορτοκαλί συναγερμό για το κέντρο του Παρισιού, με την στάθμη του νερού στον Σηκουάνα να βρίσκεται πλέον στα 5 μέτρα. Το ρεκόρ ήταν τα 8,60 μέτρα κατά τις καταστροφικές πλημμύρες του 1910.

Μια εβδομάδα σφοδρής κακοκαιρίας έχει οδηγήσει στο θάνατο εννέα ανθρώπων σε ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη, με βυθισμένους δρόμους, κλειστά σχολεία και σημαντικές ζημιές σε σπίτια.

Το Λούβρο φιλοξενεί κάποια από τα σημαντικότερα έργα τέχνης στον κόσμο, καθώς και αρχαία αριστουργήματα, μεταξύ αυτών την Μόνα Λίζα και την Νίκη της Σαμοθράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ