Εξωδικαστικός συμβιβασμός με Siemens για τη ζημιά από τις μίζες - iefimerida.gr

Εξωδικαστικός συμβιβασμός με Siemens για τη ζημιά από τις μίζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εξωδικαστικό συμβιβασμό θα επιδιώξει η Ελλάδα να κλείσει το θέμα των απαιτήσεών της από τη Siemens λόγω των αθέμιτων μεθόδων που χρησιμοποιούσε η πολυεθνική εταιρεία στη χώρα μας, ενσωματώνοντας τις μίζες που έδινε στο τελικό κόστος κάθε έργου που αναλάμβανε.

Το θέμα τέθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που εξουσιοδότησε τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο να χειριστεί το θέμα σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Οπως, επισήμανε ο κ. Βενιζέλος πρόκειται για τη συνέχεια και ολοκλήρωση της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει ως υπουργός Επικρατείας ο Χάρης Παμπούκης πριν από αρκετούς μήνες με την αποστολή επιστολών προς τη διοίκηση της πολυεθνικής.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση το ποσό που μπορεί να επιστρέψει στα κρατικά ταμεία της χώρας μας μπορεί να κινηθεί ως τάξη μεγέθους γύρω στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Πάντως σύμφωνα με τα όσα επισημάνθηκαν από αρκετούς υπουργούς η υπόθεση πρέπει να κλείσει το συντομότερο δυνατό και να μπουν οι νέες καθαρές βάσεις λειτουργίας της εταιρείας στη χώρα μας καθώς η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία φορέων και υπηρεσιών που λειτουργούν με το λογισμικό της Siemens. Ως παραδείγματα αναφέρθηκαν οι νέοι σταθμοί του μετρό που αν και είναι έτοιμοι δεν μπορούν να λειτουργήσουν και τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι μία από τις βασικές απαιτήσεις του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα ήταν να τελειώσει η χώρα μας με όλες τις εκκρεμότητες που έχει με γερμανικές επιχειρήσεις και να αποπληρώσει όλα τα χρήματα που οφείλει σε αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ