Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο - iefimerida.gr

Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μουσική χωρίς σύνορα. Απο ηλεκτρονική, μέχρι έντεχνη και ανατολίτικη, θέατρο και εικαστικά για αυτο το Σαββατοκύριακο που ξεκινά.

Το Release Athens κάνει το ντεμπούτο του στην καλοκαιρινή Αθήνα. Ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη ξεκινούν συναυλίες ανα την Ελλάδα και στην χώρα μας έρχεται ο οργανοπαίχτης Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ


Release Athens 2016

Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο  | iefimerida.gr 0


Μερικά από τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, Parov Stelar, PJ Harvey, Sigur Ros, αλλά και πολλούς νέους ανερχόμενους περιλαμβάνει το line-up του νεόκοπου φεστιβάλ Release Athens στην Πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου. Bασικό όνομα της βραδιάς της Παρασκευής είναι ο πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα και συχνός επισκέπτης μας Parov Stelar, dj και παραγωγός από την Αυστρία που καθιέρωσε το electro-swing, συνδυάζοντας επιτυχώς jazz και swing ήχους από το παρελθόν με σύγχρονη electronica. Την ίδια μέρα, θα ανέβουν στη σκηνή του Release Athens και οι γνωστοί στο ελληνικό κοινό Chinese Man, των οποίων η μουσική είναι επηρεασμένη από το hip hop, αλλά ταυτόχρονα ενσωματώνει στοιχεία από dub, afrobeat, swing και jazz. Το φαστιβάλ συνεχίζεται στις 7 Ιουνίου με την PJ Harvey

Θάνος Μικρούτσικος -Μιλτιάδης Πασχαλίδης 3 Ιουνίου στο Θέατρο Πέτρας

Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο  | iefimerida.gr 1


Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος και ο Μίλτος θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά. Πρώτη στάση το Θέατρο Πέτρας της Πετρούπολης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Μαζί τους η νέα ταλαντούχα τραγουδοποιός Μιρέλα Πάχου. Eπιμέλεια ορχήστρας: Θύμιος Παπαδόπουλος. Η συναυλία στηρίζει το σκοπό του Συλλόγου Οικογενείας «Παρέμβαση» - ΚΕΘΕΑ και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πετρούπολης.

Οmar Faruk Tekbilek & Friends 4 Ιουνίου Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο  | iefimerida.gr 2


Μια μουσική συνάντηση στο Σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης. Συμμετέχουν ως Special guests οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα - Πετρολούκας Χαλκιάς - Haig Yazdjian, Μελίνα Κανά - Φώτης Θεοδωρίδης. Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους μουσικούς στην Ελλάδα, ένας από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής, ένας χαρισματικός οργανοπαίκτης ο οποίος παίζει νέι, μπαγλαμά, ούτι και κρουστά. Η μουσική του έχει τις ρίζες της βαθιά στην παράδοση, αλλά και σημαντικές επιρροές από σύγχρονα μουσικά ιδιώματα. Η έμπνευσή του απορρέει από τον μυστικισμό, την παράδοση, τον ρομαντισμό και τη φαντασία. Αντιμετωπίζοντας τον εαυτό του σαν αγγελιοφόρο της ειρήνης, επιδιώκει να συνεργάζεται με μουσικούς από διάφορες χώρες. Στην Αθήνα την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα.

«Τση... λοκαντιέρας» στο Βεάκη

Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο  | iefimerida.gr 3


Το Θεατρικό Εργαστήρι Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλλονιάς παρουσιάζει στο Θέατρο Βεάκη την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “τση... λοκαντιέρας” σε σκηνοθεσία Πάνου Βαρδάκου και μουσική Κώστα Χαριτάτου το Σάββατο 4 Ιουνίου και ώρα 21:00 και την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 19:00.
Κάποτε σ’ένα χωριό της Κεφαλονιάς, ο πρόεδρος του χωριού για να γιορτάσει το τριήμερο της αποκριάς, είχε καλέσει έναν θίασο να παίξει στην πλατεία του χωριού, την κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι “Λοκαντιέρα”. Τα απρόοπτα όμως βάζουν σε κίνδυνο την παράσταση και την αξιοπιστία του προέδρου προς του ψηφοφόρους του. Έτσι μπροστά στην ματαίωση της παράστασης, ένα συνονθύλευμα ερασιτεχνών από το χωριό και επαγγελματιών ηθοποιών παρουσιάζουν το έργο, με όλα τα απρόοπτα άλλα και το επτανησιακό ταμπεραμέντο που υπαγορεύει αυτή η συνύπαρξη.
Η παράσταση είναι βασισμένη, κατά κύριο λόγο, στο έργο του Γκολντόνι “Λοκαντιέρα” σε μετάφραση Θέμη Μουμουλίδη. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Τάσος Μπεκατώρος, Έφη Τετενέ, Γιάννης Νεόφυτος, Λούκας Νιφοράτος, Ανδρέας Βικάτος, Παναγής Λουκάτος, Τζίνα Κακάβα, Ελένη Μεσόλωρα, Λία Τζουγανάτου. Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32 Αθήνα

Έκθεσης Αφίσας για το μεταναστευτικό-Ιδρυμα Κακογιάννη

Προτάσεις για έξοδο: Ο δημοφιλής Parov Stelar έρχεται στο Φάληρο  | iefimerida.gr 4

Μαριάννα Βουτσινά

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος (ΕΕΤΕ) από την Παρασκευή 3 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου διοργανώνει Έκθεση Αφίσας με 72 έργα 40 μελών του, για το μεταναστευτικό πρόβλημα, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες δημιουργούν αφίσες με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, των εργαζόμενων, πάνω σε αυτό το τόσο μεγάλο ζήτημα της μετανάστευσης, ζήτημα που γεννούν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ανταγωνισμοί του μεγάλου κεφαλαίου, που ρημάζουν ολόκληρες περιοχές και σπρώχνουν εκατομμύρια ανθρώπων στην απόγνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ατζέντα συναυλίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ