Γιατί η Νορβηγία απαγορεύει τις πτήσεις των Super Puma στη χώρα - iefimerida.gr

Γιατί η Νορβηγία απαγορεύει τις πτήσεις των Super Puma στη χώρα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στη Νορβηγία, προχώρησε σήμερα σε προέκταση της απαγόρευσης πτήσεων των ελικοπτέρων Airbus Η225 Super Puma στη χώρα.

Στην απαγόρευση περιλαμβάνονται και οι πτήσεις έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Προηγουμένως οι Νορβηγοί εμπειρογνώμονες που διερευνούν την πτώση ελικοπτέρου στη Βόρεια Θάλασσα, έστειλαν μία σύσταση στις ευρωπαϊκές αρχές που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια των πτήσεων, σχετικά με το ενδεχόμενο προβλήματος στο κιβώτιο αλλαγής ταχυτήτων του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο τύπου Airbus H225 Super Puma που μετέφερε επιβάτες από νορβηγική πετρελαϊκή πλατφόρμα την οποία διαχειρίζεται η Statoil, κατέπεσε στη θάλασσα σκοτώνοντας τους 13 επιβαίνοντες, καθώς το βασικό στροφείο του ελικοπτέρου, αποχωρίστηκε από την άτρακτο.

Γιατί η Νορβηγία απαγορεύει τις πτήσεις των Super Puma στη χώρα | iefimerida.gr 0

Ό,τι απέμεινε από το μοιραίο Super Puma

Το Super Puma χρησιμοποιείται στην πολιτική του έκδοση από την πετρελαϊκή βιομηχανία για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών υποστήριξης των γεωτρήσεων διαφόρων τύπων. Τα ελικόπτερα πολιτικής χρήσης του αναφερόμενου τύπου έχουν καθηλωθεί μετά το δυστύχημα στη Νορβηγία και τη Βρετανία.

Οι ερευνητές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους, υποστηρίζοντας ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας διερεύνησης, αναμένεται ότι θα επηρεάσουν την πορεία εξέλιξης του προγράμματος των Super Puma.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ νορβηγία super puma απαγόρευση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ