Η Εράσμειος περνά στη νέα εποχή της - iefimerida.gr

Η Εράσμειος περνά στη νέα εποχή της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την τελετή αγιασμού στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου της Παναγίας η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, γιόρτασε την πλήρη λειτουργία των εγκαταστάσεων του νέου της κτιριακού συγκροτήματος στην Κάντζα Αττικής.

Οι νέες εγκαταστάσεις, σε ένα χώρο 40 στρεμμάτων, συνιστούν για μία σημαντική επένδυση, η οποία εν μέσω της οικονομικής κρίσης, δίνει τη δική της απάντηση στα ερωτήματα που απασχολούν γονείς και μαθητές: εκπαιδευτικές υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών με επίκεντρο τον άνθρωπο. Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, το νέο κτιριακό συγκρότημα πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ευδοκιμήσει η υψηλού επιπέδου παιδεία που προσφέρει η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή τα 51 χρόνια λειτουργίας της, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια και την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Σχολής, Αντώνης Βόσσος, «η οικογένειά μας αποφάσισε να δώσει τη δική της απάντηση στην κρίση. Μια απάντηση προοπτικής για το μέλλον των παιδιών που μεγαλώνουν στη χώρα αυτή. Έτσι, επένδυσε σημαντικά κεφάλαια για να προσφέρει στους μαθητές το ελληνικό σχολείο και την εκπαιδευτική αντίληψη της επόμενης δεκαετίας».

Και πρόσθεσε: «Η αλήθεια είναι ότι είμαστε υπερήφανοι για τις νέες μας εγκαταστάσεις. Μέσα σε ένα χώρο δεκάδων στρεμμάτων, που εναρμονίζεται με το περιβάλλον, με κτιριακές και αθλητικές εγκαταστάσεις πρωτοποριακής αντίληψης και κατασκευής, η Εράσμειος είναι σήμερα σε θέση να προσφέρει ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Από το πρότυπο Νηπιαγωγείο που αποτελεί το τελευταίο μας κόσμημα, μέχρι το Λύκειο, για τους 1.500 περίπου μαθητές της.

Εδώ και δεκαετίες η Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο όσα ελληνόπουλα επιθυμούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα είτε να διεκδικήσουν το μέλλον τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού, με έμφαση τις γερμανικές σπουδές. Για το λόγο αυτό, εδώ και χρόνια είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο για όλα τα διπλώματα της γερμανικής γλώσσας, αλλά και στα σημαντικότερα διπλώματα της αγγλικής.

Η Σχολή διαθέτει αίθουσες διδασκαλίας εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες, εργαστήρια πληροφορικής, εργαστήρια χημείας και φυσικής, ειδικούς χώρους καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και τεχνολογίας, θέατρο με σύγχρονο οπτικοαουστικό εξοπλισμό, κλειστή αίθουσα πολλαπλών αθλητικών δραστηριοτήτων, κλειστό κολυμβητήριο, εξωτερικά γήπεδα ποδοσφαίρου, Basketball, handball, tennis .

H τάξη του αύριο, σήμερα

Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και η παγκόσμια τάση για ανεμπόδιστη διακίνηση ιδεών, πόρων και αγαθών, συνιστούν πολύ μεγάλες αλλαγές και είναι αδύνατο να αφήσουν ανεπηρέαστο το χώρο της εκπαίδευσης.

Σε αυτό το νέο περιβάλλον είναι απαραίτητη η διεύρυνση των δεξιοτήτων στο χειρισμό τεχνολογιών, που επιτρέπουν την πρόσβαση στο πλήθος των διαθέσιμων μορφωτικών και πολιτισμικών πόρων, ώστε ο μελλοντικός πολίτης να μπορεί να ευημερεί αλλά και να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτές οι δεξιότητες, που μόνο η εκπαίδευση μπορεί να εξασφαλίσει, αποτελούν ταυτόχρονα και τη μεγάλη υπόσχεση της ένταξης των νέων τεχνολογιών στη διαδικασία της μάθησης. Με στόχο την ένταξης των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία και ως προς αυτό το σκοπό:

• ανανεώθηκε ριζικά ο τεχνολογικός εξοπλισμός με νέους Υπολογιστές και Διαδραστικούς Πίνακες, σε όλες τις τάξεις,

• ξεκίνησε συνεργασία με διεθνή οργανισμό για τη σύνδεση τεχνολογίας και εκπαίδευσης (Technokids),

• παρέχεται κάθε τεχνολογική και επιμορφωτική υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μας ώστε να μπορούν να εντάσσουν δημιουργικά τις νέες τεχνολογίες. στη διδασκαλία τους.

Σχολείο και οι γονείς

Ένα από τα "μυστικά" της επιτυχίας της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής βρίσκεται στη σχέση που αναπτύσσει με τους γονείς των μαθητών της, καθώς από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, θεώρησε ότι οι γονείς αποτελούν οργανικό μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητάς της, και ότι μπορούν να έχουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της εκπαίδευσης.

Αποτελεί βαθειά πεποίθηση της Διεύθυνσης και των εκπαιδευτικών της Σχολής, ότι η συνεχής, ειλικρινής και ουσιαστική συνεργασία με τους γονείς, επηρεάζει θετικά την πρόοδο των μαθητών, καθώς:

1. παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στους εκπαιδευτικούς για τα ενδιαφέροντα του μαθητή, τις κλίσεις, τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του, και ό,τι μπορεί να συμβάλλει στην ουσιαστικότερη μόρφωση και την ομαλότερη κοινωνικοποίηση του.

2. βοηθά τους γονείς να αντλήσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά των παιδιών τους, το βαθμό συμμετοχής τους στη μαθησιακή διαδικασία και την συνεργασία με τους συνομηλίκους τους

3. συντελεί στην παιδαγωγική αντιμετώπιση των προβλημάτων συμπεριφοράς και στη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στο μαθητή και τα υπόλοιπα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ιστορικό της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής

Η ιστορία της Σχολής ξεκίνησε το 1960, όταν οι ιδρυτές της και δάσκαλοι, Παναγιώτης και Ιωάννα Βόσσου οραματίστηκαν και δημιούργησαν ένα Σχολείο που θα προσέφερε στο μαθητή:

το μαθησιακό περιβάλλον ώστε να αναπτύξει ισόρροπα το πνεύμα του και το σώμα του προκειμένου να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη και δημιουργική προσωπικότητα.

τις απαραίτητες γνώσεις, δεξιότητες και αξίες ώστε να εξελιχθεί σε έναν πολίτη που θα είναι χρήσιμος στον εαυτό του, στην οικογένειά του και στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο ανήκει.

τη συστηματική διδασκαλία της Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας, ώστε να αποκτήσει το απαραίτητο υπόβαθρο, για να βιώσει τα μορφωτικά και πολιτισμικά αγαθά που του παρέχουν οι δύο πλέον διαδεδομένες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς των ιδρυτών της Σχολής, ως φυσικό επακόλουθο της τήρησης των ιδρυτικών αρχών της , της υιοθέτησης σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων, της προσεκτικής επιλογής του έμψυχου δυναμικού αλλά και της αμέριστης αγάπης για τα παιδιά, επικροτήθηκε από μαθητές και γονείς, έτσι ώστε η Σχολή να έχει ήδη διαγράψει μια λαμπρή ιστορία 50 και πλέον ετών. Από το 1960 εως το 1975 το Σχολείο λειτούργησε στο Ψυχικό, από το 1976 εως το 2011 στο Μαρούσι, ενώ από το Σεπτέμβριο του 2011 στην Κάντζα Παλλήνης

Όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της Σχολής έχουν αλλάξει πολλά: τα κτίρια, οι εκπαιδευτικοί και φυσικά οι χιλιάδες μαθητές που αποφοίτησαν από αυτήν. Η Σχολή όμως, δημιούργημα και αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας Βόσσου, εξακολουθεί να παρέχει στους μαθητές της, όλα όσα ενέπνευσαν και έγιναν αρωγός για τους ιδρυτές από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ