Μουσικές βραδιές στο Κέντρο Επισκεπτών Σταύρος Νιάρχος -Προτίμηση στην Jazz [πρόγραμμα] - iefimerida.gr

Μουσικές βραδιές στο Κέντρο Επισκεπτών Σταύρος Νιάρχος -Προτίμηση στην Jazz [πρόγραμμα]

EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Swing & Rock 'n' Roll, Jazz, Dubstep, dj's και μελοποιημένη ποίηση για τον Ιούνιο στο ΚΠΙΣΝ.

Μουσικές συνθέσεις, διαφορετικοί ήχοι και ακούσματα με μοναδικούς καλλιτέχνες αντηχούν με θέα το κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Το Κέντρο Επισκεπτών υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριο του χώρο, με φόντο τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το καταπράσινο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Το μουσικό πρόγραμμα του Ιουνίου στο κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ έχει ως εξής:

Culture Jam w/ Kode 9 (Hyperdub/ UK).

Το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 19:00, ο καταξιωμένος παραγωγός και DJ, Steve Goodman, γνωστός στο ευρύ κοινό ως Kode9, μία σημαντική φιγούρα της dubstep σκηνής στην Μεγάλη Βρετανία, επισκέπτεται το Κέντρο Επισκεπτών. Τον Kode9 υποδέχονται στο ΚΕ οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί και DJs, Black Athena, στο πλαίσιο του project «Culture Jam», ενός εναλλακτικού αφιερώματος στην underground dance σκηνή, που περιλαμβάνει dj sets, συνεντεύξεις και συζητήσεις με το κοινό για την παγκόσμια και εγχώρια dance σκηνή, αλλά και την εξέλιξή της από τη δεκαετία του 1970, έως και την επανεμφάνισή της κατά τον 21ο αιώνα.

Alex Drakos Trio

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου, στις 20.00 , το Alex Drakos Trio παρουσιάζει την μουσική παράσταση CIRCLE, ένα ταξίδι στα εσωτερικά στάδια αναζήτησης της ψυχής. Με αφετηρία την Jazz, η μουσική του Alex Drakos Trio αποτελεί μια σύνθεση στοιχείων των Rock, Pop και Εlectro με Ελληνικούς ήχους, ενσωματώνοντας αποσπάσματα προηχογραφημένης αφήγησης και ποίησης.

Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη

Το Σάββατο 11 Ιουνίου, στις 20:00, η ποίηση και η μουσική αφήγηση, με άρωμα Αιγαίου, αποτελούν τον βασικό άξονα της συναυλίας «Αναπλάθοντας τον μελοποιημένο Ελύτη», με τη Χριστίνα Μαξούρη και τον Κωνσταντίνο Ευαγγελίδη. Με γνώμονα τον καθάριο και γλαφυρό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, μία φωνή με τη συνοδεία πιάνου, εξερευνούν τους τρόπους με τους οποίους οι συλλεκτικές συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι και Δημήτρη Λάγιου, μπορούν να συνδυαστούν με το δοκιμιακό έργο του νομπελίστα ποιητή, και να μετασχηματιστούν σε έργα των Erik Satie και Claude Debussy, καθώς και σε πρωτότυπες συνθέσεις του ίδιου του Ευαγγελίδη.

Jazz & Strings: «Χθες το βράδυ» (Dimitris Kalantzis group & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ)

Ο Δημήτρης Καλαντζής, το γκρουπ του και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Στάθη Σούλη, παρουσιάζουν την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 21.00 την συναυλία με τίτλο «Χθες το βράδυ», η οποία περιλαμβάνει κομμάτια, μεταξύ άλλων, των Γιαννίδη, Καπνίση, Σπάρτακου, Μουζάκη, Μωράκη, Γιάκοβλεβ, διασκευασμένα σε μια πρωτότυπη τζαζ παράσταση, με επιρροές από τον ήχο των δεκαετιών του ‘50 και ‘60.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κέντρο Επισκεπτών Ιδρυμα Νιάρχος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ