ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης στις 13 Ιουνίου - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ: Αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης στις 13 Ιουνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είμαστε έτοιμοι για εκταμίευση της δόσης» ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζοντας ότι η δόση θα εκταμιευτεί τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, πρώτα θα βγει η έκθεση της τρόικας και στη συνέχεια η συμφωνία θα περάσει από όποια κοινοβούλια χρειάζεται να περάσει.

Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμμότητες που παραμένουν ανοιχτές επισημάνθηκε ότι δεν έχει κλείσει ακόμη το ζήτημα των κόκκινων δανείων, το οποίο ίσως πάει για αργότερα. Διευκρινίστηκε ακόμη ότι ενδεχομένως για το θέμα αυτό να γίνει σήμερα τηλεδιάσκεψη, καθώς ο καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης βρίσκεται στο Παρίσι για την σύνοδο του ΟΟΣΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως την εκταμίευση της υποδόσης των 7,5 δισ. ευρώ, πρέπει να μεσολαβήσει τόσο η θετική εισήγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όσο και η ψηφοφορία στα Κοινοβούλια πέντε κρατών - μελών της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων και της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΠΟΙΚ εκταμίευση δόσης 15 Ιουνίου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ