Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο» - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα δεν έχει πιάσει ακόμα πάτο»

κρίση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισόν για τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα για το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη , δήλωσε σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο επικεφαλής της taskforce της Ε.Ε Χορστ Ράιχενμπαχ.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι η Ελληνική οικονομία είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας, προσθέτοντας ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση.

«Αυτό θα το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο».

Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο κ. Ραιχενμπαχ υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της taskforce είναι να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ο επικεφαλής της taskforce στην συνέντευξη του υποστήριξε ότι οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας έλαβαν χώρα με καθυστέρηση.

«Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα. Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη, είπε χαρακτηριστικά αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ