Ρεσιτάλ Παπαγγελόπουλου: Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από την υπόθεση offshore! - iefimerida.gr

Ρεσιτάλ Παπαγγελόπουλου: Η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από την υπόθεση offshore!

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον ισχυρισμό ότι η κυβέρνηση «βγαίνει κερδισμένη» από την υπόθεση της τροπολογίας με τις offshore – παρότι αναγκάστηκε να την αποσύρει υπό την γενική κατακραυγή – προέβη ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την τροπολογία αναφορικά με τις εξωχώριες εταιρείες πολιτικών προσώπων, υποστήριξε πως η κυβέρνηση «αποδεικνύεται ότι είναι δύναμη διαφάνειας και προόδου απέναντι σε εκείνους που εμφανίζονται ως προοδευτικοί ενώ υποκύπτουν στον λαϊκισμό για να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης». Για να προσθέσει: «Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται, γιατί είναι συνυφασμένο με το DNA της». Ο κ. Παπαγγελόπουλος εγκάλεσε τν αντιπολίτευση για «ρεσιτάλ υποκρισίας και λαϊκισμού». Την κάλεσε μάλιστα να ψηφίσει την νέα διάταξη που έφερε η κυβέρνηση: «Τολμήστε να δούμε πόσοι θα δηλώσουν τις offshore που συμμετέχουν. Εγώ δεν ξέρω κανένα από την πλευρά της κυβέρνησης. Να δούμε ποιοι θα είναι από την αντιπολίτευση».

Ο αναπληρωτής υπ. Δικαιοσύνης υποστήριξε επίσης πως «κανένας υπουργός δεν έχει ανάγκη καλύψεως. Αν κάποιος ξέρει να το πει και να μην κάνει πολιτική σπέκουλα. Απεναντίας εγώ γνωρίζω πολλούς εκτός της κυβέρνησης αλλά δεν θέλω να κάνω πολιτική σπέκουλα».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην περίφημη ρήση του Γκαίμπελς «συκοφαντείτε, συκοφαντείτε και κάτι θα μείνει» την οποία αντιπαρέβαλε με την παροιμία «καθαρός ουρανός δεν φοβάται». Οπως είπε «ευτυχώς δεν στοιχήθηκε όλη η αντιπολίτευση πίσω από την ρήση του Γκαίμπελς. Πίσω από την λαϊκή ρήση και παροιμία στοιχήθηκε η κυβέρνηση». Επανέλαβε ότι «η τροπολογία είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας». Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν υπάρχει θέμα απαλλαγής γιατί όσοι διατηρούν σήμερα εξωχώρια εταιρεία δεν μπορούν να τύχουν οποιουσδήποτε ευεργετήματος. Υπάρχει επίσης και ισχύει η διάταξη για ποινική δίωξη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες».

Αρνήθηκε ότι έγινε «εν κρυπτώ» αφού το κείμενο της νέας ρύθμισης «είχε δοθεί στην Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής και η διάταξη είχε συζητηθεί. Το είπαν προς τιμήν τους και τα στελέχη της αντιπολίτευσης».

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι στην παλαιότερη ρύθμιση υπήρχε πρόβλημα καθώς «η μη αποσαφήνιση του όρου εξωχώρια εταιρείας και offshore είχε ως αποτέλεσμα όλοι να αθωώνονται στα δικαστήρια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ