ΠΑΣΟΚ για φοροκαταιγίδα: Ανεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, επιστήμονες, έμποροι, επαγγελματίες, όλοι χάνουν - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ για φοροκαταιγίδα: Ανεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, επιστήμονες, έμποροι, επαγγελματίες, όλοι χάνουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για σοβαρές μειώσεις εισοδήματος σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων και συνταξιούχων.

Στην ανακοίνωση, με τίτλο «Στο όνομα ποιων κυβερνά ο κ. Τσίπρας με τον συνέταιρό του κ. Καμμένο», σημειώνεται ότι η μείωση της αγοραστικής δύναμης μισθωτών, συνταξιούχων και αγροτών συμπιέζει με τη σειρά της όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους και τονίζει:

  •  Όλοι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα κάτω των 28.000 ευρώ, βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται
  • 90.000 – 100.000 δικαιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ
  • 250.000 συνταξιούχοι βλέπουν μείωση έως 30% στην επικουρική τους σύνταξη
  • 280.000 συνταξιούχοι του δημοσίου βλέπουν μείωση έως 30% στα μερίσματα του μετοχικού ταμείου πολιτικών υπαλλήλων
  • Όλοι οι αγρότες καλούνται να καταβάλουν εισφορές στον ΟΓΑ αυξημένες κατά 63%

Το ΠΑΣΟΚ, αφού επισημαίνει ότι από σήμερα 1η Ιουνίου ακριβαίνουν, βασικά είδη διατροφής, αναψυκτικά, η εστίαση, μπίρα, αλλά και τα εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς και ταξί, όπως και η συνδρομητική τηλεόραση, υπενθυμίζει τις αυξήσεις που έρχονται σε φόρους και ειδικότερα τις αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στη βενζίνη και στις ασφαλιστικές εισφορές επιστημόνων, επαγγελματιών και εμπόρων.

«Όσο για τους ανέργους, αυτοί δε βλέπουν τίποτα καθώς η ύφεση επέστρεψε και ήδη διανύει το 3ο συνεχόμενο τρίμηνο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Άνεργοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, αγρότες, επιστήμονες, έμποροι, επαγγελματίες όλοι χάνουν. Μπορεί να μας πει η κυβέρνηση ποιοι κερδίζουν στους 16 μήνες τους, εκτός από τους σημερινούς ιδιοκτήτες των τραπεζών που πήραν δώρο τις τράπεζες;

Στο όνομα ποιων κυβερνά άραγε ο κ. Τσίπρας με το συνέταιρό του κ. Καμμένο; Το ερώτημα από σήμερα δεν είναι ρητορικό, αλλά πραγματικό και οφείλουν μια απάντηση. Τα ψέματα ως εδώ», καταλήγει η ανακοίνωση του τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ ΦΠΑ ΕΚΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ