Τα μαζεύει ο Φίλης: Οι γονείς μπορούν να αποκαλούν τα παιδιά τους όπως θέλουν -Εγώ τη λέω «φως μου» - iefimerida.gr

Τα μαζεύει ο Φίλης: Οι γονείς μπορούν να αποκαλούν τα παιδιά τους όπως θέλουν -Εγώ τη λέω «φως μου»

Aris Oikonomou / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον σάλο που προκάλεσε ο Κώδικας Συμπεριφοράς Μαθητών που απαγορεύει στους γοναίες να αποκαλούν τα παιδιά «πριγκίπισσα» και «βασίλισσα» ο Νίκος Φίλης τα μαζεύει.

Ο υπουργός Παιδείας, όπως αποκαλύπτει ο «Βηματοδότης», αποποιείται μετά βδελυγμίας τον επίμαχο Κώδικα, παρά το γεγονός ότι οι πάντες του τον χρέωσαν. «Οι γονείς μπορούν να αποκαλούν τα παιδιά τους όπως θέλουν, δεν πρόκειται να τους υποδείξουμε εμείς το πώς» είπε στη στήλη ο Νίκος Φίλης. Βεβαίως, μετά απ' αυτό γεννάται το ερώτημα: Ποιος συνέταξε τον Κώδικα Συμπεριφοράς που έχει τον εντυπωσιακό τίτλο «Παιδαγωγικός Κώδικας Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» και αν είχε ή όχι την έγκριση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας.

Για την ιστορία, ο Νίκος Φίλης αποκαλεί την 9χρονη κόρη του Μαριάννα «φως μου». Ούτε «πριγκίπισσα», ούτε «βασίλισσα»...

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Αναφορικά με τις επιθέσεις που δέχεται ο Υπουργός Παιδείας για τη δήθεν απαγόρευση χρήσης των προσφωνήσεων "πριγκίπισσα" και "βασιλόπουλο" από τους γονείς προς τα παιδιά τους, ο Νίκος Φίλης, δήλωσε, ότι, έχει κάποια βάση ο σχετικός θόρυβος και αναγνωρίζει ότι ο ίδιος έχει ευθύνη, επειδή αποφεύγει τους τίτλους ευγενείας και πολλές φορές προσφωνεί τη δεκάχρονη κόρη του" φως μου" ή -ακόμη χειρότερα- "Μαριάνα".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ