Εκνευρισμός και σύγχυση στο Μαξίμου μετά το φιάσκο με τις offshore - iefimerida.gr

Εκνευρισμός και σύγχυση στο Μαξίμου μετά το φιάσκο με τις offshore

Φυγή προς τα μπρος και αλλαγή ατζέντας επιχειρεί το Μαξίμου έπειτα από τον εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε η διάταξη για τις offshore, σε συνδυασμό βέβαια και με τον «πονοκέφαλο» των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της δόσης.

Η συγκυρία για το κυβερνητικό στρατόπεδο τις τελευταίες ώρες δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Αντιθέτως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το iefimerida.gr η ατμόσφαιρα στα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης ήταν ηλεκτρισμένη μέχρι που κατέληξαν στη φόρμουλα να φέρουν τροπολογία.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους για την τροπή που πήρε η υπόθεση με τις offshore, αφού την αρχική αστοχία ήρθε να αναδείξει μέσα από το πρωτοσέλιδό της η «Αυγή». Όσο για τη στάση της αντιπολίτευσης κυβερνητική πηγή έλεγε στο iefimerida.gr πως «όποιος ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη, αυτά παθαίνει», αφήνοντας να εννοηθεί ότι με την ονομαστική ψηφοφορία όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους.

Ο Τσίπρας δίνει το στίγμα

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός από την Πολιτική Γραμματεία έδωσε στίγμα για το σχεδιασμό των επόμενων μηνών.

Απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου, πρότεινε το άνοιγμα του κόμματος σε κοινωνία και εκλογική βάση και διενέργεια του Συνεδρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου. Πράγμα που σημαίνει πως διατηρεί το προσόν του αιφνιδιασμού και αν το κρίνει σκόπιμο, μπορεί άνετα να προχωρήσει σε ανασχηματισμό ακόμα και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, ξεκαθάρισε ότι προέχει η στρατηγική για τις μεγάλες μεταρρυθμιστικές τομές με ορίζοντα πενταετίας. «Ήρθε η ώρα, έχοντας πλήρη επίγνωση και των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων, να σχεδιάσουμε τη στρατηγική διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με φόντο τα παραπάνω, ο πρωθυπουργός συγκαλεί αύριο το πρώτο -μετά την αξιολόγηση -υπουργικό συμβούλιο και ξετυλίγει τον «οδικό χάρτη» ανακοινώνοντας τα υπό κατάθεση νομοσχέδια.

«Κλείνουμε με βάση τις αποφάσεις του eurogroup»

Σε ό, τι αφορά τέλος στο μέτωπο της αξιολόγησης, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι φτάνει στο οριστικό κλείσιμο των ανοικτών θεμάτων,πράγμα που θα γίνει μέσα από τροπολογίες.

«Οι δανειστές απέσυραν κάποιες απαιτήσεις τους που δημιουργούσαν κλίμα» σημείωναν κύκλοι του Μαξίμου σχολιάζοντας στα θετικά ότι ξεπεράστηκαν τα αγκάθια του ΕΚΑΣ, ΑΔΜΗΕ και των Κόκκινων Δανείων και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για το ασφαλιστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου off shore
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ