«Συναγερμός» για ξένη εισβολή σε νησί της Φινλανδίας-Αλλά ήταν άσκηση του στρατού της χώρας - iefimerida.gr

«Συναγερμός» για ξένη εισβολή σε νησί της Φινλανδίας-Αλλά ήταν άσκηση του στρατού της χώρας

(φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ/ EPA/ ZURAB KURTSIKIDZE)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη μεγαλύτερη τρομάρα της ζωής του πήρε ένας κάτοικος της Φινλανδίας, όταν πίστεψε ότι ξένες δυνάμεις έχουν εισβάλει στη χώρα του. Τελικά όμως, επρόκειτο για άσκηση του φινλανδικού στρατού!

Το περιστατικό έγινε σε ένα από τα νησιά της χώρας, κατά τη διάρκεια μεταμεσονύχτιας άσκησης. Ο Μπγιάρνε Βίνμπεργκ, που ζει στο Καμσόλμεν, είδε ξαφνικά ένα τεράστιο σκάφος να δένει στο νησί, κοντά στο σπίτι του και από μέσα να βγαίνουν άνδρες με στολές, που έφεραν σακίδια και όπλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Ilta-Sanomat.

Οταν η ομάδα χάθηκε στο δάσος, έντρομος ο Βίνμπεργκ μπήκε στην βάρκα του και έφυγε όσο πιο γρήγορα μπορούσε από το νησί, ενώ ειδοποίησε τις αρχές. «Εννοείται πως φοβήθηκα», δήλωσε στην εφημερίδα.

Τελικά όμως αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για απροσδόκητη άσκηση του στρατού, μέσα στη νύχτα. Αυτό που παραμένει άγνωστο είναι αν το Καμσόλμεν ήταν προγραμματισμένη «στάση» σε αυτή την άσκηση.

Αν και η τοπική εφημερίδα Ostnyland δημοσίευσε δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Αμυνας, ο οποίος ανέφερε ότι το νησί δεν είχε συμπεριληφθεί στις ασκήσεις, άλλα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει μία «στάση» στο Καμσόλμεν, αλλά ξέχασαν να ενημερώσουν τους κατοίκους.

Πάντως, οι ντόπιοι θα... αποζημιωθούν. Η εταιρεία καφέ Gevalia, που χρησιμοποιεί ως σλόγκαν ότι είναι η καλύτερη λύση όταν έχει κάποιος απρόσμενους επισκέπτες, βρήκε μία καλή ευκαιρία για μάρκετινγκ. Θα στείλει δωρεάν πακέτα καφέ σε όποιον είχε «απρόσμενους στρατιωτικούς επισκέπτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ