H Siemens γιορτάζει την τοποθέτηση των πρώτων αεριοστροβίλων στο Beni Suef και τη νέα υπογραφή του brand - iefimerida.gr

H Siemens γιορτάζει την τοποθέτηση των πρώτων αεριοστροβίλων στο Beni Suef και τη νέα υπογραφή του brand

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H Siemens γιόρτασε την άφιξη τεσσάρων αεριοστροβίλων Η-class στη μονάδα παραγωγής ενέργειας στο Beni Suef της Αιγύπτου.

Δύο από τους αεριοστρόβιλους 400 megawatt (MW) μαζί με έξι μετασχηματιστές ηλεκτρογεννητριών των 500 kilovolt (kV) τοποθετήθηκαν στις βάσεις τους, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό ορόσημο ως προς το ρόλο της μονάδας παραγωγής – καθώς προορίζεται να γίνει το μεγαλύτερο παγκοσμίως συγκρότημα παραγωγής ενέργειας, το οποίο θα λειτουργεί με φυσικό αέριο συνδυασμένου κύκλου, όταν ολοκληρωθεί.

Οι αεριοστρόβιλοι φτάνουν στο Beni Suef. Τέσσερεις αεριοστρόβιλοι 400 megawatts ο καθένας, έφτασαν στη μονάδα παραγωγής στο Beni Suef. Μετά την ολοκλήρωσή του, η μονάδα παραγωγής στο Beni Suef με εγκατεστημένη ισχύ 4.8 gigawatts θα αποτελεί τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου παγκοσμίως.

Η μονάδα παραγωγής στο Beni Suef, 110 περίπου χιλιόμετρα νότια του Καΐρου, θα ξεκινήσει να εφοδιάζει το εθνικό δίκτυο με την πρώτη του ηλεκτρική ενέργεια, ήδη από το χειμώνα του 2016/2017. Για να επιτευχθεί αυτό, θα λειτουργήσει αρχικά στη λεγόμενη απλή λειτουργία του κύκλου. Με την εν συνεχεία προσθήκη των εναλλακτών θερμότητας και ατμοστροβίλων, θα επεκταθεί σε λειτουργία συνδυασμένου κύκλου, φθάνοντας συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.8 gigawatts (GW). Αυτή (η ισχύς) είναι αρκετή για να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 15 εκατομμύρια Αιγυπτίους.
Αποδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας σε ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μια ειδική τελετή πραγματοποιήθηκε από τη Siemens στις εγκαταστάσεις των 500.000 τετραγωνικών μέτρων στο Beni Suef, παρουσία του Αιγυπτίου υπουργού Ηλεκτρικής και Ανανεώσιμης Ενέργειας, Dr. Mohamed Shaker. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης στελέχη της ELSEWEDY ELECTRIC, κατασκευαστικού συνεταίρου της Siemens για τη μονάδα παραγωγής, καθώς και πλειάδα πελατών και επισήμων, καθώς και στελέχη της Siemens, τόσο από την Αίγυπτο όσο και από άλλες χώρες.
«Σήμερα γιορτάζουμε ένα σημαντικό ορόσημο για τον εκσυγχρονισμό της ενεργειακής υποδομής της Αιγύπτου, και είμαι σίγουρος πως θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη», δήλωσε ο Dr. Mohamed Shaker. «Η Αίγυπτος υφίσταται έναν οικονομικό μετασχηματισμό και καθώς η χώρα ξεκινά μια σειρά φιλόδοξων έργων υποδομών, η αποτελεσματική και αξιόπιστη ηλεκτρική ενέργεια θα είναι απαραίτητη για να τροφοδοτήσει αυτή την ανάπτυξη. Η μονάδα στο Beni Suef, μαζί με άλλα ενεργειακά έργα της Siemens στη χώρα, θα αποτελέσουν οπωσδήποτε μια σημαντική συνεισφορά προς τη βιώσιμη παροχή ενέργειας στην Αίγυπτο».

Με τους τοπικούς της συνεργάτες, η Siemens θα χτίσει συνολικά τρία εργοστάσια παραγωγής φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου με φυσικό αέριο, με συνολική ισχύ 14,4 GW στην Αίγυπτο. Τα 4.4 GW αυτής της ενέργειας θα συνδεθούν με το εθνικό δίκτυο σε 19 μόλις μήνες – από την υπογραφή μέχρι την έναρξη της παροχής - περίοδος κατά 6 μήνες συντομότερη από το παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

«Η Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Αιγύπτου υπογραμμίζει την ανάγκη να παρέχουμε οικονομικά προσιτές, αξιόπιστες και σύγχρονες υπηρεσίες ενέργειας, να δώσουμε ώθηση στην αποδοτικότητα της ενέργειας και να διαφοροποιήσουμε το ενεργειακό μείγμα της χώρας», είπε ο Willi Meixner, CEO της Διεύθυνσης Power&Gas της Siemens. «Είμαστε υπερήφανοι που αποτελούμε μέρος αυτού του οράματος και που σήμερα γιορτάζουμε ακόμη ένα βήμα προς την πραγματοποίησή του. Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία, τα ενεργειακά μας έργα στην Αίγυπτο πρόκειται να μεταμορφώσουν το ενεργειακό τοπίο – θέτουμε τη βάση για τη βιομηχανική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Επιπλέον, η αποδοτικότητα παγκόσμιας κλάσης των αεριοστροβίλων μας οδηγεί σε περισσότερο από $1 δισεκατομμύριο σε εξοικονόμηση καυσίμου, ετησίως».

Με την άφιξη των πρώτων αεριοστροβίλων Η-κλάσης στην Αίγυπτο, η Siemens παρουσίασε και τη νέα καμπάνια της σε Αίγυπτο και Μέση Ανατολή, με τίτλο «Ingenuity for life». Αυτή η νέα υπογραφή αντιπροσωπεύει τη δέσμευση της εταιρείας στην αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής, και καταδεικνύει το πώς η Siemens επιδρά στις ζωές των ανθρώπων σε καθημερινή βάση, μέσω της μηχανικής, της τεχνολογίας και του smart-thinking, χρησιμοποιώντας αυτές τις δυνάμεις για να προσδώσει πραγματική αξία στην κοινωνία.

«Το σημερινό ορόσημο στο Beni Suef είναι ένα τέλειο παράδειγμα για το τι αποκαλούμε “ingenuity for life”. Με την εμπειρία μας στη μηχανική, τη δύναμή μας να καινοτομούμε, και τους τοπικούς συνεργάτες μας, δημιουργούμε μακροχρόνια αξία και θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της Αιγύπτου-και πέρα από αυτή» εξήγησε ο Dietmar Siersdorfer, Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Μέσης Ανατολής.

Σημαντικό πυλώνα σε αυτό το πλαίσιο αποτελεί το να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα Αιγυπτίων ειδικών για αυτά τα ενεργειακά έργα. Προς αυτόν το σκοπό η Siemens ξεκίνησε να εκπαιδεύει την πρώτη ομάδα 600 Αιγυπτίων μηχανικών και τεχνικών τον προηγούμενο μήνα. Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για την οικοδόμηση της τοπικής τεχνογνωσίας για τη βιομηχανία ενέργειας της Αιγύπτου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Ηλεκτρικής και Ανανεώσιμης Ενέργειας της Αιγύπτου.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφτείτε το: www.siemens.com/about/power-gas
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Megaprojects της Siemens στην Αίγυπτο, παρακαλώ επισκεφτείτε το: www.siemens.com/eg/en/egypt-megaproject/
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις σειρές αεριοστροβίλων SGT5-8000H, παρακαλώ επισκεφτείτε το: www.siemens.com/energy/sgt5-8000h
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υπογραφή της Siemens "Ingenuity for life", παρακαλώ επισκεφτείτε το: www.siemens.com/ingenuity-for-life/en/

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ