Πρώτη δύναμη η Κίνα στις διαδικτυακές πωλήσεις μέχρι το 2015 - iefimerida.gr

Πρώτη δύναμη η Κίνα στις διαδικτυακές πωλήσεις μέχρι το 2015

Κίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έκθεση της Ομάδας Συμβούλων Μπόστον επισημαίνει ότι η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τις ΗΠΑ στις πωλήσεις προϊόντων λιανικής μέσω του διαδικτύου μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με την έκθεση, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κίνα αυξάνεται ραγδαία λόγω του μεγάλου αριθμού χρηστών διαδικτύου, του χαμηλού κόστους ταχυδρόμησης προϊόντων και την αύξηση του κινεζικού καταναλωτισμού.

Η έκθεση αναφέρει επίσης ότι το 2006 λιγότερο του 10% του αστικού πληθυσμού της Κίνας αγόραζε αγαθά στο ίντερνετ, αλλά μέχρι το 2015 το ποσοστό αυτό θα ανέλθει στο 44%. Μέχρι τότε επίσης οι καταναλωτές στο διαδίκτυο θα δαπανούν κατά μέσο όρο περίπου 980 δολάρια το χρόνο, τα διπλάσια δηλαδή από όσα ξοδεύουν σήμερα.

Η έκθεση επισημαίνει επίσης ότι η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κίνα είναι ασυνήθιστη γιατί η πρόσβαση στο Ίντερνετ έχει ξεπεράσει κατά πολύ την διείσδυση στην αγορά μεγάλων καταστημάτων λιανικής πώλησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ