Φονικό το 2016: 2.510 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο - iefimerida.gr

Φονικό το 2016: 2.510 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου 204.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει φέτος -μέχρι στιγμής- στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού διέπλευσαν τη Μεσόγειο και περισσότεροι από 2.500 έχασαν τη ζωή τους, από τους οποίους οι 880 την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

"Το 2016 είναι ιδιαίτερα φονικό. Περίπου 2.510 ζωές χάθηκαν" στη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών του έτους έναντι 1.855 την ίδια περίοδο το 2015, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Γουίλιαμ Σπίντλερ σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Συνολικά, 880 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα, ενώ πολλά σκάφη ναυάγησαν στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ιταλία.

Από την αρχή του έτους σχεδόν 204.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθασαν στην ΕΕ.

Τα τρία τέταρτα από αυτούς, κυρίως Σύροι και Αφγανοί, έφθασαν στην Ελλάδα πριν από τα τέλη Μαρτίου.

Από τότε, οι αφίξεις στην Ελλάδα μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Οι Βρυξέλλες και η Άγκυρα συμφώνησαν να στέλνεται στην Τουρκία κάθε μετανάστης που έφθασε στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου και δεν έχει καταθέσει αίτηση ασύλου ή η αίτηση ασύλου του έχει απορριφθεί.

Όσον αφορά τις μεταναστευτικές ροές προς την Ιταλία, 46.714 μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφηκαν από τον Ιανουάριο, περίπου όσοι και το 2015, σύμφωνα με την UNHCR.

Έτσι, ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων που έφθασαν από τη Λιβύη παρέμεινε περίπου σταθερός από πέρυσι και ξεχωρίζει από εκείνον των Βαλκανίων: σχεδόν το σύνολο των μεταναστών που φθάνουν στην Ιταλία προέρχονται από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ωστόσο "η διαδρομή από τη βόρεια Αφρική στην Ιταλία είναι σημαντικά πιο επικίνδυνη", είπε ο Σπίντλερ.

"2.119 ζωές μέχρι σήμερα το 2016 χάθηκαν κατά το ταξίδι αυτό", εξήγησε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πρόσφυγες Μεσόγειος νεκροί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ