Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά πρόσφυγες από την Περιφέρεια Αττικής: Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου - iefimerida.gr

Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά πρόσφυγες από την Περιφέρεια Αττικής: Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά των προσφύγων με τίτλο «Το ταξίδι της ζωής μας» πραγματοποιείται την Τετάρτη 1η Ιουνίου στο κλειστό γήπεδο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ στο Φάληρο.

Τη βραδιά που ξεκινά στις 20:00 και περιλαμβάνει μία πλειάδα γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής.
Η συναυλία θα είναι δωρεάν για όλους και αντί εισιτηρίου το κοινό παρακαλείται να προσφέρει σε είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες.

Την έναρξη θα πραγματοποιήσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και η είσοδος είναι ελεύθερη με την ελάχιστη «υποχρέωση» κάθε πολίτης, κατά την είσοδό του, να προσφέρει είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα δοθούν στο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας στην «Εσπλανάδα».
Τα είδη ανάγκης θα αποθηκευτούν στο Κέντρο Διαχείρισης, το οποίο λειτουργεί εδώ και τρεις μήνες με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της ΓΓ Εμπορίου.

Οι τραγουδιστές που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση είναι οι: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Ρίτα Αντωνοπούλου, Καλλιόπη Βέττα, Ελένη Δήμου, Άγγελος και Στέλιος Διονυσίου, Ερωφίλη, Γιάννης Κ. Ιωάννου, Αργυρώ Καπαρού, Κωνσταντίνα, Κώστας Λειβαδάς, Βασίλης Λέκκας, Νίνα Λοτσάρη, Δημήτρης Μπάσης, Ελένη Πέτα, Θανάσης Πολυκανδριώτης, Μπάμπης Τσέρτος, Λάκης Χαλκιάς.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Μάκης Δελαπόρτας, Μέμος Μπεγνής, Παναγιώτης Πετράκης, Πασχάλης Τσαρούχας.
Τη βραδιά θα παρουσιάσει η ηθοποιός Βάνα Μπάρμπα, ενώ η καλλιτεχνική επιμέλεια ανήκει στον Μανώλη Γεωργοστάθη. Μαζί τους η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής Έμμετρον.

Συναυλία αλληλεγγύης για τα παιδιά πρόσφυγες από την Περιφέρεια Αττικής: Είδη πρώτης ανάγκης αντί εισιτηρίου | iefimerida.gr 0

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης, το Κέντρο Διαχείρισης έχει αποστείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, έως σήμερα, συνολικού φορτίου 679 τόνων. Επίσης, επεσήμανε ότι «μέσω του Κέντρου γίνεται δυνατή η οργάνωση της αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι πολίτες απέναντι στους πρόσφυγες και δεν απαξιώνεται η προσφορά τους». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε «σωτήρια» η πρωτοβουλία της Περιφέρειας για τη λειτουργία του Κέντρου, τόσο για τους πρόσφυγες και την ανακούφισή τους, όσο και για την ετοιμότητα της χώρας να ανταποκριθεί με αμεσότητα στις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάστηκαν αιφνιδίως. «Εκτός από τη κάλυψη των αναγκών στα επτά κέντρα φιλοξενίας της Αττικής, είδη πρώτης ανάγκης αποστέλλονται και στα 20 κέντρα όλης της Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Καπάταης, συμπληρώνοντας ότι στην προσπάθεια συλλογής των παραπάνω ειδών έχουν συνεισφέρει οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής αλλά και αρκετοί δήμοι εκτός του νομού, ενώ συνεχίζεται η προσφορά ειδών από ιδιώτες οργανισμούς εντός και εκτός Ελλάδος, καθώς και από εταιρείες.

Από τη συγκεκριμένη συναυλία οι διοργανωτές ευελπιστούν, πέρα από την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ