Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη - iefimerida.gr

Σταθάκης: Το ΕΚΑΣ θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα ζητηθεί αναδρομική επιστροφή του ΕΚΑΣ διαβεβαίωσε ο Γιώργος Σταθάκης, ισχυριζόμενος παράλληλα πως θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε, σε συνέντευξή του στον Ant1, πως η ξαφνική εμπλοκή που προέκυψε στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είναι ζήτημα των επόμενων δύο 24ώρων να λυθεί, λέγοντας πως θα υπάρξουν βελτιώσεις, καθώς δεν θίγεται κανένα θέμα ουσίας από τα συμφωνηθέντα.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχτεί λύση στο ζήτημα των δανείων με εγγύηση του Δημοσίου που θα έχει δημοσιονομικό κόστος.

Οσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε πως τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας αλλά και τα επαγγελματικά που συνδέονται με αυτή και έχουν αντικειμενική αξία έως 140.000 ευρώ, προστατεύονται μέχρι τις αρχές του 2018.

Σχολιάζοντας την αύξηση του Φ.Π.Α. εξήγησε πως το δίλημμα ήταν είτε αύξηση του ρεύματος και του νερού «ή θα οδηγούμαστε στην λύση της αύξησης του ΦΠΑ», κάτι που επέλεξε η κυβέρνηση.

«Υποσχεθήκαμε τέσσερα βασικά πράγματα και νομίζω ότι τα τηρούμε. Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σαφής, θα κρατήσουμε τη χώρα εντός του ευρώ, θα κάνουμε μια συμφωνία πολύ πιο ευνοϊκή με ηπιότερη δημοσιονομική προσαρμογή και ρύθμιση του δημόσιου χρέους, θα κάνουμε αλλαγές που θα έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα και θα στηρίξουμε τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και θα κάνουμε συμβιβασμούς σε κάποια θέματα αλλά θα ανοίξουμε μια προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας», είπε σχετικά με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Σταθακης ΕΚΑΣ Φ.Π.Α.
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ