Από επιτροπή θα περνάνε όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα - iefimerida.gr

Από επιτροπή θα περνάνε όσοι δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι στα ακίνητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί να πέρασε αρκετός καιρός χωρίς καμία αντίδραση με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ξεσηκωθούν πολίτες και φορείς κατά του ειδικού τέλους ακινήτων που πέφτει ως πέλεκυς επί δικαίων και αδίκων, ωστόσο φαίνεται ότι τελικά οι μη έχοντες δεν θα πληρώσουν το «χαράτσι».

Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, αν και ακόμα αναμένεται η οριστική ρύθμιση, από το ειδικό τέλος ακινήτων θα εξαιρεθούν τελικά τα άτομα με αναπηρία άνω του 80%, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, αρκεί να πληρούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και όσοι δηλώσουν αδυναμία πληρωμής.

Οσοι καταναλωτές θέλουν να δηλώσουν αδυναμία πληρωμής και δεν μπορούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων, θα πρέπει να απευθυνθούν στην εφορία όπου μια τριμελής επιτροπή θα αποφασίζει αν όντως συμβαίνει αυτό, προκειμένου να μην κοπεί το ρεύμα.

Αντίθετα, οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, και τα άτομα με αναπηρία άνω του 80% θα πρέπει να στείλουν έως 30 Νοεμβρίου SMS στον αριθμό 54160 προκειμένου να μάθουν αν εξαιρούνται.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, σε όσους δεν εξαιρεθούν και δεν πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος με το ειδικό τέλος ακινήτων, η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι είναι υποχρεωμένοι να διακόπτουν το ρεύμα αφού περάσουν 40 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού.

Ρυθμίσεις για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Επίσης, όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν τη δόση λόγω μείωσης αποδοχών και πληρωμής στεγαστικών θα γίνεται ρύθμιση. Υπάρχει σκέψη το τέλος των ακινήτων να περάσει μέσα στη δόση του στεγαστικού δανείου, δηλαδή να πληρωθεί σε αρκετές δόσεις. Αυτό στην περίπτωση που το δάνειο έχει δοθεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σε Δημοσίους υπαλλήλους.

Τέλος, οι Δήμοι θα καλέσουν τους δημότες να διορθώσουν λάθη στα τετραγωνικά, τιμή ζώνης, παλαιότητα, ενώ σε λάθη που είτε είναι υπέρ του πολίτη είτε εις βάρος του θα γίνεται συμψηφισμός στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ