10 ταινίες με γάμους που αξίζει να ξαναδείς - iefimerida.gr

10 ταινίες με γάμους που αξίζει να ξαναδείς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάτι η πώρωση με τον βασιλικό γάμο, κάτι ότι η άνοιξη είναι ούτως η άλλως η εποχή που ανοίγει επίσημα το κυνήγι του νυφικού, την πάθαμε και εμείς την γαμομανία μας και ανατρέξαμε στην ταινιοθήκη μας να βρούμε ποιούς κινηματογραφικούς γάμους λατρέψαμε.

10 ταινίες με γάμους που αξίζει να ξαναδείς | iefimerida.gr 0

The Wedding Singer

Θα μπορούσε να είχε και τίτλο: Πώς να Κάνετε τον Απόλυτο 80s Γάμο. Λατρεμένο trash kitsch που καραδοκεί σε κάθε πλάνο, απολαυστικό το δίδυμο Adam Sandler και Drew Barrymore, και ο George (που νομίζει πως είναι ο Boy George), απαίσια όλα τα νυφικά της ταινίας, αλλά συγκινηθήκαμε τόσο που ξεθάψαμε το εφηβικό μας ραδιοκασετόφωνό και ακούγαμε Papa Don’t Preach για μια εβδομάδα!

Leap Year

Με φόντο τα ρομαντικά τοπία της Ιρλανδίας και με ένα πρωταγωνιστικό δίδυμο (Amy Adams-Mathew Goode) που έχει ιδανική χημεία, η ταινία μας έχει προκαλέσει εθισμό εδώ και ένα χρόνο που λιώνουμε το DVD. Κορυφαία η σκηνή του γάμου (όχι μεταξύ των πρωταγωνιστών) στην ύπαιθρο: άκρως συγκινητικός ο λόγος της νύφης και στο καπάκι ξεκαρδιστική η σκηνή με την γόβα που της ανοίγει το κεφάλι!

Father of the Bride

Δεν μιλάμε για την πιο σύγχρονη εκδοχή της ταινίας με τον Steve Martin (που έχει και αυτή την πλάκα της) αλλά για την αρχική ταινία του 1950. Την ξαναείδαμε πρόσφατα με αφορμή τον θάνατο της Elisabeth Taylor και απολαύσαμε ξανά την Liz στα 18 της πιο όμορφη από ποτέ να λάμπει ως νυφούλα και χαριτωμένη κόρη του αγχωμένου Spencer Tracy.

Philadelphia Story

Στην ποδιά της Katherine Hepburn σφάζονται παλικάρια. Άλλη μια κλασική αμερικάνικη ταινία που απλώς λατρεύουμε να βλέπουμε. Η Hepburn ετοιμάζεται να ξαναπαντρευτεί αλλά εμφανίζονται στο προσκήνιο τόσο ο πρώην άντρας της όσο και ένας νέος τύπος (ο Jimmy Stewart) τον οποίο ερωτεύεται και παρέα με τον αρραβωνιαστικό και μέλλοντα σύζυγό της, όλοι μαζί την διεκδικούν.

Ο Γάμος του Καλύτερού μου Φίλου

Οι περισσότεροι θέλαμε τον γαμπρό να τον καπαρώσει η Julia Roberts αλλά τελικά τον κερδίζει η ξανθούλα Cameron Diaz, μετά την φοβερή της performance στο karaoke. Ονειρεμένο σκηνικό open air γάμου και φοβερές ατάκες όταν ο gay φίλος της Julia Roberts (o Rupert Everett) προσπαθεί να την παρηγορήσει με έναν χορό στην γαμήλια πίστα.

Τέσσερις Γάμοι και μία Κηδεία

Όχι έναν αλλά τέσσερις γάμους βλέπουμε σε μία και μόνο ταινία. Πώς να μην δακρύσεις; Μόνο που εδώ δακρύζουμε από τα γέλια. Λατρεμένη η σκηνή όπου η Andy McDowell απαριθμεί στον Hugh Grant τους εραστές της.

Τhe Bachelor

Στην ταινία του 1999 η Renee Zellweger καταφέρνει τελικά να πείσει τον αμετανόητο εργένη Chris O Donnel να την παντρευτεί, ο οποίος βέβαια από τα μισά της ταινίας ψάχνει για να βρει νύφη αφού θέλει να κληρονομήσει μια μεγάλη περιουσία. Δηλαδή για τα λεφτά τα κάνει όλα… Highlight το ρομαντικό φινάλε όπου ανακοινώνει τον γάμο του με την Renee από ένα μπαλκόνι, ενώ από κάτω βρίσκονται συγκεντρωμένες χιλιάδες λυσσάρες γυναίκες με νυφικά!

The Proposal

Η Sandra Bullock είναι τόσο control freak και εργασιομανής που ως αφεντικό υποχρεώνει τον έρμο τον υπάλληλό της τον Ryan Reynolds να της κάνει πρόταση γάμου, αλλά τελικά τους παρασύρει και τους δυο ο έρωτας. Από τις ταινίες που μας αρέσουν πολύ αλλά συχνά ντρεπόμαστε για αυτό.

My Big, Fat Greek Wedding

Δεν την λες και αγαπημένη ταινία. Πάντως όλο αυτό το γκροτέσκο σκηνικό με τους Ελληνάρες της Αμερικής, την δική μας Τούλα (Nia Vardalos) και τους κουλούς συγγενείς –ομογενείς την έχει την πλάκα του και τον ρομαντισμό του. Βέβαια ακόμα δεν το έχουμε καταλάβει πως κατάφερε να ρίξει η Τούλα τον κούκλο John Corbett.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ