90 ημέρες περιθώριο μέχρι την επόμενη... αξιολόγηση -H τακτική του Μαξίμου - iefimerida.gr

90 ημέρες περιθώριο μέχρι την επόμενη... αξιολόγηση -H τακτική του Μαξίμου

Φωτογραφία: Sooc

Στις νέες πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αντιστρέψουν το κλίμα σε όλα τα πεδία εστιάζει τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να ξεχαστεί ο λογαριασμός των μέτρων και ταυτόχρονα να ανακάμψει δημοσκοπικά.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί «πυρετός» διαβουλεύσεων για τα επόμενα βήματα, τις νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται κατά πληροφορίες του iefimerida.gr - για το επόμενο δεκαήμερο- με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να βγαίνει μπροστά. Την ίδια ώρα, αναμένεται να συνεδριάσει και το υπουργικό συμβούλιο. Οι υπουργοί άλλωστε λαμβάνουν συνεχώς κατευθυντήριες γραμμές από στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα και τα… ραντάρ του Μαξίμου καταγράφουν τις επιδόσεις τους.

Το στοίχημα της ηγεσίας έχει ορίζοντα 90 ημερών, δηλαδή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και η κυβέρνηση θα έρθει αντιμέτωπη με τον ‘πονοκέφαλο’ της δεύτερης αξιολόγησης που θα περιλαμβάνει το βαρύ πακέτο των εργασιακών. Πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι τότε, θα πρέπει να έχει αφήσει κάποιο θετικό αποτύπωμα.

«Να κλείσουμε για να διασφαλιστεί η σταθερότητα»
Το περιβάλλον του πρωθυπουργού πάντως, με φόντο τις «ουρές» της συμφωνίας για να εκταμιευθεί η δόση δεν κρύβει την επιθυμία του «να κλείσουμε μια ώρα αρχύτερα». Στο ίδιο μήκος κύματος, εξηγούν ότι η ελληνική πλευρά καταβάλλει κάθε προσπάθεια διαμηνύοντας ότι εφόσον οριστικοποιηθούν όλα «θα μπορέσει να διασφαλιστεί και η σταθερότητα».

«Κληρώνει» για το Συνέδριο
Και στο εσωκομματικό πεδίο όμως καταγράφεται έντονη κινητικότητα. Οι οριστικές αποφάσεις για την ημερομηνία διεξαγωγής του δεύτερου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ληφθούν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 5.30 το απόγευμα στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, παρουσία και του πρωθυπουργού.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι το δεύτερο συνέδριο του κόμματος θα δρομολογηθεί τελικά για μετά τη ΔΕΘ. Απόφαση που μένει να ανακοινωθεί εντός της ημέρας. Αυτή άλλωστε θα είναι και η εισήγηση του κόμματος, αφού όλες οι τάσεις επιθυμούν να δοθεί περισσότερος χρόνος «και για τη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και για να υπάρξει καλύτερη οργάνωση».

Συνεχίζονται οι επαφές Τσίπρα
Την Πέμπτη και την Παρασκευή επισκέπτεται την Αθήνα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς και θα υπάρξει κατ’ ιδίαν με τον Αλέξη Τσίπρα.
Όλα τα κρίσιμα ζητήματα με έμφαση στις επενδύσεις και στη συμμετοχή γαλλικών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, αναμένεται είναι στα θέματα συζήτησης ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μέγαρο Μαξίμου εργασιακά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ