Σύλληψη Φωτόπουλου από τα ΜΑΤ βάζει τέλος στην κατάληψη [βίντεο] - iefimerida.gr

Σύλληψη Φωτόπουλου από τα ΜΑΤ βάζει τέλος στην κατάληψη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένταση και μικροεπεισόδια συνέβησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο έκδοσης εντολών της ΔΕΗ επί της οδού Μεσογείων, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα επιχείρησαν να σταματήσουν την κατάληψη των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, πράγμα που κατάφεραν.

Τα επεισόδια οδήγησαν στη σύλληψη του προέδρου της ΓΕΝΟΠ, Νίκου Φωτόπουλου και άλλων 4 συνδικαλιστών και τη λήξη της κατάληψης. Ωστόσο, το online σύστημα της ΔΕΗ δεν έχει επανέλθει αφού ο πρόεδρος των εργαζομένων στο κτίριο ανακοίνωσε ότι ουδείς υπάλληλος στο τμήμα μηχανογράφησης θα εργαστεί αν δεν απελευθερωθούν οι 5 συνδικαλιστές. Γι' αυτό το σωματείο των εργαζομένων στο κτίριο εξήγγειλε 48ωρη απεργία ενώ ανακοινώθηκε και 4ωρη στάση εργασίας από τη ΓΕΝΟΠ σε όλη την Ελλάδα. Στο κτίριο πήγαν και οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης και Σπύρος Χαλβατζής αλλά και ο Διονύσης Τσακνής.

Υπενθυμίζεται ότι η ΓΕΝΟΠ συνέχιζε και σήμερα την κατάληψη του κτιρίου παρά την εισαγγελική εντολή να αποχωρήσει, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και η ΔΕΗ εμφανίζονταν δυσαρεστημένοι από την ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι δεν έχουν καταγγελθεί αξιόποινες πράξεις στην κατάληψη του κτιρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ