«Ψαλίδι» στους μισθούς των «γαλαζοαίματων» στη Δανία -Κόβουν τα χρήματα των εγγονών της βασίλισσας - iefimerida.gr

«Ψαλίδι» στους μισθούς των «γαλαζοαίματων» στη Δανία -Κόβουν τα χρήματα των εγγονών της βασίλισσας

(ΑΠΕ/ EPA/ MARIE HALD)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Δανίας σκοπεύει να περιορίσει τον αριθμό των εγγονών της βασίλισσας που λαμβάνουν ετήσιο εισόδημα από το κράτος.

Η βασίλισσα Μαργαρίτα έχει οχτώ εγγόνια και οι πολιτικοί δηλώνουν ότι τα «απλά μαθηματικά» απαιτούν να επανεξετάσουν το ποια από αυτά δικαιούνται την κρατική οικονομική ενίσχυση. Αυτό που συμφώνησαν τα κόμματα είναι ότι ο γιος του πρίγκιπα Φρειδερίκου, Κρίστιαν, θα συνεχίσει να λαμβάνει τον κρατικό μισθό καθώς είναι δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου.

Ομως, τα τρία μικρότερα αδέλφια του Κρίστιαν, όπως και τα τέσσερα παιδιά του άλλου γιου της βασίλισσας, πρίγκιπα Ιωακείμ, εκτιμάται ότι θα πάψουν να λαμβάνουν τον ετήσιο μισθό τους.

«Τα απλά μαθηματικά υπαγορεύουν ότι πρέπει να μπει κάποιο όριο. Διαφορετικά, σε λίγες γενιές, θα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες πρίγκιπες και πριγκίπισσες που θα λαμβάνουν κρατική οικονομική ενίσχυση», δήλωσε στην Politiken ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Γιάκομπ Ελεμαν Γένσεν.

Κάποιοι στο κοινοβούλιο της Δανίας κάλεσαν τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Φρειδερίκο, να μοιραστεί τον δικό του μισθό με τα παιδιά του, αντί το κράτος να τους καταβάλει ξεχωριστό μισθό.

Ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας αρνήθηκε να σχολιάσει το σε ποια εγγόνια της Μαργαρίτας θα πρέπει να δίνει χρήματα το κράτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βασίλισσα Μαργαρίτα Δανία μισθός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ