Reuters: Η άρνηση της Αθήνας για κάποια προαπαιτούμενα μπορεί να καθυστερήσει την εκταμίευση δόσης - iefimerida.gr

Reuters: Η άρνηση της Αθήνας για κάποια προαπαιτούμενα μπορεί να καθυστερήσει την εκταμίευση δόσης

(EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι η Ελλάδα δήλωσε στους δανειστές της ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει κάποιες από τις επιπλέον αλλαγές που της ζήτησαν, μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στην εκταμίευση, γράφει το Reuters.

Τρεις πηγές του ειδησεογραφικού πρακτορείου επιβεβαίωσαν αυτή την κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης- μέσω της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου. «Αν αυτό επιβεβαιωθεί, μπορεί να καθυστερήσει περαιτέρω την εκταμίευση των χρημάτων που έχει απελπιστική ανάγκη η Αθήνα, για να αποπληρώσει δάνεια του ΔΝΤ τον Ιούνιο και ομόλογα της ΕΚΤ τον Ιούλιο, αλλά και τις αυξημένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου», αναφέρει το Reuters.

Στο Eurogroup, δόθηκε το «πράσινο» φως για την εκταμίευση 10,3 δισ. ευρώ σε υποδόσεις, με τον όρο όμως ότι η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει κάποιες τροποποιήσεις στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν πρόσφατα και αφορούν τις συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και την απελευθέρωση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων.

Ομως, στην επιστολή του προς τους δανειστές, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε ότι κάποιες από τις επιπλέον απαιτήσεις τους δεν μπορούν να εκπληρωθούν. Κάποιες από αυτές, αφορούν τις συντάξεις.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ουσιαστική αλλαγή. Αλλά θα συνεχίσουμε με τις τεχνικές τροποποιήσεις που συζητήθηκαν. Κάποιες από αυτές είναι σωστές», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ