Κομισιόν: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Μάιο - iefimerida.gr

Κομισιόν: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα τον Μάιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα κατέγραψε μικρή επιδείνωση τον Μάιο, καθώς ο σχετικός δείκτης, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποχώρησε στις 89,7 μονάδες από τις 90,3 μονάδες τον Απρίλιο.

Βελτίωση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ευρωζώνη και την ΕΕ. Συγκεκριμένα, ο δείκτης της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,7 της μονάδας στις 104,7 μονάδες και στην ΕΕ ενισχύθηκε κατά 0,5 της μονάδας στις 105,7 μονάδες.

Η αύξηση του δείκτη στην Ευρωζώνη οφείλεται στη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, καθώς και της εμπιστοσύνης στους τομείς του λιανικού εμπορίου και των κατασκευών. Η εμπιστοσύνη στον βιομηχανικό τομέα παρέμεινε σταθερή, ενώ επιδεινώθηκε ελαφρά στον τομέα των υπηρεσιών.

Μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, ο ESI αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία (+1,5) και οριακά στη Γερμανία (+0,4) ενώ υποχώρησε οριακά στην Ισπανία (-0,4) και παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στην Ιταλία (+0,3) και την Ολλανδία (-0,1).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ οικονομικό κλίμα ΕΕ. Ελλάδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ