Αρχισε η αυξημένη παρακράτηση από μισθούς, συντάξεις - Με τις δηλώσεις τα αναδρομικά - iefimerida.gr

Αρχισε η αυξημένη παρακράτηση από μισθούς, συντάξεις - Με τις δηλώσεις τα αναδρομικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τις μισθοδοσίες που θα εκκαθαριστούν μετά την 27η Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει η παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις με βάση τις νέες φορολογικές κλίμακες.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, με την οποία κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις των νόμων που αφορούν στον υπολογισμό φόρου από μισθωτή εργασία και συντάξεις για εισοδήματα που αποκτώνται μετά την 1η Ιανουαρίου 2016, ο νέος υπολογισμός γίνεται από την 27η Μαΐου 2016.

Διευκρινίστηκε ότι οι παρακρατήσεις φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στο εισόδημα από μισθούς και συντάξεις με τις νέες διατάξεις διενεργούνται για μισθοδοσίες και συντάξεις που εκκαθαρίζονται από τις 27.5.2016 (ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4389/2016) και εξής και όχι αναδρομικά.

Τα παρακρατηθέντα ποσά φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2016 και θα συμψηφιστούν κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων αυτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ