Αδειασε το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Κω από τους πρόσφυγες -Επιστρέφει στην πρότερη χρήση του ο χώρος - iefimerida.gr

Αδειασε το Ρωμαϊκό Ωδείο στην Κω από τους πρόσφυγες -Επιστρέφει στην πρότερη χρήση του ο χώρος

φωτογραφία wikipedia.org
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστρέφει στην πρότερη χρήση του το Ρωμαϊκό Ωδείο που είχε παραχωρηθεί για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων στην Κω.

Τον χώρο είχε παραχωρήσει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, επιθυμώντας να συμβάλει στα μέτρα των δυνατοτήτων του στην προσφυγική κρίση, ως τοποθεσία για προσωρινή φιλοξενία προσφύγων.

Η χρήση του χώρου ολοκληρώθηκε τηρουμένων όλων των δεσμεύσεων και με πρωτοβουλία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα αποκαταστάθηκε πλήρως και περιήλθε στην πρότερη χρήση του. Με επιστολή τους οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ευχαριστούν το Υπουργείο για την αγαστή συνεργασία.

Σύμφωνα με τη wikipedia Ρωμαϊκό Ωδείο θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά δημόσια οικοδομήματα της αρχαίας Κως. Βρέθηκε από τον Ιταλό αρχαιολόγο Laurenzi σε ανασκαφή που πραγματοποιήθηκε το 1929. Κατασκευάστηκε το 2ο αι. μ.Χ. και πιστεύεται ότι κατέλαβε τη θέση προγενέστερου δημόσιου κτηρίου που ίσως ήταν το Βουλευτήριο της πόλης.
Σήμερα στο ωδείο φιλοξενούνται ποικίλα πολιτιστικά δρώμενα, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ