Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων - Ολοι οι πιθανοί αντίπαλοι - iefimerida.gr

Ο ευρωπαϊκός χάρτης των ελληνικών ομάδων - Ολοι οι πιθανοί αντίπαλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ευρωπαϊκός χάρτης με τον οποίο θα πορευθούν για τις επόμενες 45 ημέρες οι ελληνικοί σύλλογοι συμπληρώθηκε με μοναδική εκκρεμότητα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για την 1η θέση των πλέι-οφ. Δείτε αναλυτικά τους πιθανούς αντιπάλους για τις ελληνικές ομάδες σε Champions League και Europa League.

Την τελευταία αγωνιστική των πλέι-οφ, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό με τις δύο ομάδες να διεκδικούν την 1η θέση στα πλέι-οφ και το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς χρειάζεται νίκη ή ισοπαλία ενώ ο Παναθηναϊκός θα βγει κερδισμένος μόνο σε περίπτωση που επικρατήσει του αντιπάλου του. Οποια ομάδα μείνει 2η στην ειδική βαθμολογία θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League όπως και η ΑΕΚ ενώ ο Πανιώνιος θα μπει στη μάχη από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Champions League

Η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου. Τα πρώτα παιχνίδια θα γίνουν στις 26 και στις 27 του μήνα ενώ οι επαναληπτικοί στις 2 και 3 Αυγούστου.

Τόσο ο ΠΑΟΚ τόσο και ο Παναθηναϊκός, θα μπουν στους ανίσχυρους και οι αντίπαλοί τους είναι δεδομένοι.Μία εκ των Σαχτάρ Ντόνετσκ, Αντερλεχτ, Αγιαξ, Βιγιαρεάλ και Σπάρτα Πράγας θα τεθεί αντιμέτωπη της ελληνικής ομάδας, η οποία αν προκριθεί θα αγωνιστεί στα πλέι-οφ του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει μια εκ των Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Βιγιαρέαλ, Σαχτάρ και Αγιαξ, αν φυσικά οι τρεις τελευταίες προκριθούν.

Σε περίπτωση αποκλεισμού τότε θα αγωνιστούν στους ομίλους του Europa League ενώ αν αποκλειστούν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, τότε θα δώσουν αγώνα για τα πλέι-οφ του Europa League. Αν είναι ο ΠΑΟΚ τότε θα τοποθετηθεί στους ισχυρούς ενώ αν είναι ο Παναθηναϊκός στους ανίσχυρους.

Η μάχη του Ολυμπιακού

Επειτα από πολλά χρόνια, αγώνα για είσοδο στους ομίλους καλείται να δώσει και ο πρωταθλητής Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα είναι βέβαια στις κληρώσεις των πρωταθλητών και μάλιστα ως ισχυρός, οπότε το έργο του μπορεί να θεωρηθεί βατό.

Οι ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί 26 ή 27 Ιουλίου, με τον επαναληπτικό μια εβδομάδα μετά. Ο πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού είναι πολύ πιθανό να προκύψει από τις ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση από τον 2ο προκριματικό γύρο. Εκεί, οι πιο δυνατές ομάδες, οι οποίες λογικά θα πάρουν την πρόκριση και θα τοποθετηθουν στο γκρουπ των ανίσχυρων είναι οι Καραμπάγκ, Ρόζενμποργκ, Αστάνα, Αστρα, Σέριφ Τιρασπόλ, Σκεντερμπέου, Ερυθρός Αστέρας, Ντιναμό Τιφλίδας,Χαφναρφιόρντουρ και Τρέντσιν.

Το καλό για τον Ολυμπιακό είναι πως θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών και στα πλέι-οφ του Champions League αν φυσικά προκριθεί από τον 3ο προκριματικό γύρο. Σε διαφορετική περίπτωση θα αγωνιστεί στα πλέι-οφ του Europa League όπου και πάλι θα μετέχει στην κλήρωση ως ισχυρός.

Το Europa League

Πρώτος θα μπει στη μάχη ο Πανιώνιος. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης θα μπει στην κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο στο γκρουπ των ισχυρών και τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις 14 Ιουλίου. Χαρακτηριστικά, μία από τις πιο δυνατές ομάδες που ίσως κληθούν να αντιμετωπίσουν οι κυανέρυθροι είναι η Καμπάλα.

Από εκεί και πέρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη αφού ο Πανιώνιος θα τοποθετηθεί στον 3ο προκριματικό γύρο αλλά και στα πλέι-οφ του Europa League αν φτάσει μέχρι εκεί, στους ανίσχυρους.

Η ΑΕΚ θα είναι στους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου απ' όπου θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της όπως φυσικά θα είναι στους ανίσχυρους ακόμη και αν προκριθεί στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ένωσης θα είναι οι Αλκμάαρ, Λιλ, Σ.Ετιέν, Γάνδη, Κράσνονταρ, Ραπίντ Βιέννης, Σλόβαν Λίμπερετς, Σπαρτάκ Μόσχας, Γουέστ Χαμ, Χέρτα, Ριέκα, Σασουόλο, Ρίο Αβε, Βόρσκλα Πολτάβα, Αρούκα, Απόλλων Λεμεσού, Μλάντα Μπόλεσλαβ, Ντιναμό Μινσκ, Ομόνοια αλλά και όσες εκ των Γκενκ, Μάριμπορ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αούστρια Βιέννης, Παρτιζάν, Μίντιλαντ, Μακάμπι Χάιφα, Ελσίνκι, Χάιντουκ Σπλιτ που θα μπουν στη διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό γύρο.

Οι ίδιοι αντίπαλοι ισχύουν και για τον Παναθηναϊκό αν τελικά οι πράσινοι δεν καταφέρουν να τερματίσουν στην πρώτη θέση των πλέι-οφ ενώ οι αντίπαλοι στα πλέι-οφ του Europa League γίνονται ακόμα πιο δύσκολοι.

Τα πρώτα παιχνίδια του 3ου προκριματικού γύρου στο Europa League θα διεξαχθούν στις 28 Ιουλίου και οι επαναληπτικοί στις 4 Αυγούστου ενώ τα πλέι-οφ στις 18 Αυγούστου και μια εβδομάδα μετά οι επαναληπτικοί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League Europa League κλήρωση αντίπαλοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ