Θεοδωράκης: Οταν αυξάνεις τον ΦΠΑ πλήττεις τον πλούσιο «κοτεράτο»; - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Οταν αυξάνεις τον ΦΠΑ πλήττεις τον πλούσιο «κοτεράτο»;

Fotis Plegas G / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός πολιτικοί να έχουν off shore.

«Eίναι απαράδεκτο οι πολιτικοί να έχουν off-shore, δεν μπορεί αυτοί που παίρνουν κρατικό χρήμα στην κορυφή του πολιτικού συστήματος να διαθέτουν κρυφές εταιρείες στο εξωτερικό», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Mega, σχετικά με την τροπολογία της κυβέρνησης που επιτρέπει σε υπουργούς και βουλευτές να έχουν off shore εταιρείες.

«Εμείς το προχωράμε και ένα βήμα παραπάνω, πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει οι πολιτικοί να έχουν λεφτά στο εξωτερικό. Δια νόμου. Η δική μας πρόταση προς το πολιτικό σύστημα προς τις διάφορες πλευρές είναι να συμφωνήσουμε στη Βουλή ομοφώνως, ή σχεδόν, να έρθουν τα λεφτά όσων ασχολούνται με την πολιτική μέσα στη χώρα», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Κυρίτση περί φορολογίας στους «Μένουμε Ευρώπη», ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως «μερικοί ‘‘φευγουμευρωπαίοι’’ έχουν την εξής σκέψη: ‘‘χωθήκαμε, περνάμε καλά, κάνουμε προσλήψεις κάνουμε ό,τι μάς λέει και ο Σόιμπλε δεν πρέπει να πλασάρουμε και ένα αφήγημα στους φτωχούς; τους λένε: ‘‘κατά βάθος εσένα αγαπάμε’’».

«Όταν αυξάνεις τον ΦΠΑ ποιον πλήττεις πιο πολύ, τον πλούσιο ‘‘κοτεράτο’’, ή τη γυναίκα που παίρνει 500 ευρώ;» διερωτήθηκε.
Οσον αφορά τους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία, ο κ. Θεοδωράκης ήταν ξεκάθαρος στο ότι πρέπει να απομακρυνθούν.

«Πρέπει να συντρίψουμε τους κομματικούς του συστήματος. Λέμε ότι για να πάει το Δημόσιο μπροστά, πρέπει να είναι στα χέρια των πολύ ικανών. Να γίνει σωστή αξιολόγηση. Τολμάμε και το λέμε. Δεν θα συγκαλύψουμε τα λάθη του παρελθόντος. Δεν υπάρχουν θέσεις για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για επιστροφή στο σκηνικό του 2015, υποστηρίζοντας πως η αξιολόγηση θα μπορούσε να κλείσει από τον Νοέμβριο.

«Οσο αυτή η κουβέντα συνεχίζεται στις γραφειοκρατείες των θεσμών τόσο και βρίσκουν μικρά κενά σε όλο αυτό. Πληρώνουμε την καινούργια καθυστέρηση. Και φοβάμαι ότι κάπως έτσι θα κινηθεί η ζωή μας και τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο», ανέφερε.

«Όταν οι υπουργοί λένε πως ‘‘ό,τι ψηφίσαμε είναι έγκλημα’’ είναι σαν να καλούν σε ανυπακοή», τόνισε σε άλλο σημείο ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σταύρος Θεοδωράκης ποτάμι κυβέρνηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ