Σουλτς: Δεν μας εντυπωσιάζουν οι απειλές Ερντογάν -Να εκπληρώσει στο 100% τις προϋποθέσεις - iefimerida.gr

Σουλτς: Δεν μας εντυπωσιάζουν οι απειλές Ερντογάν -Να εκπληρώσει στο 100% τις προϋποθέσεις

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδιαίτερα επικριτικός, για τη ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και τη στάση που κρατά η Τουρκία, εμφανίστηκε ο Μάρτιν Σουλτς.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατηγόρησε την Αγκυρα ότι αθέτησε τον λόγο της, σε ό,τι αφορά την αλλαγή του αντιτρομοκρατικού νόμου, μία από τις προϋποθέσεις για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Ακόμη, σχολίασε τις απειλές Ερντογάν, περί «παγώματος» της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. «Οι απειλές δεν αποτελούν το κατάλληλο μέσο στην πολιτική. Δεν θα εντυπωσιάσουν τους Ευρωπαίους, το αντίθετο. Θα παραμείνουμε σταθεροί στο να εκπληρωθούν 100% και οι 72 προϋποθέσεις για να χορηγηθεί βίζα. Δεν θα υπάρξει καμιά ταλάντευση», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και τόνισε ότι «τα σχετικά νομοσχέδια της Κομισιόν θα προωθηθούν στην αρμόδια νομική επιτροπή, μόνον όταν η Αγκυρα θα έχει τροποποιήσει τον αντιτρομοκρατικό νόμο».

Η ΕΕ, τόνισε ο Σουλτς μιλώντας στην Die Welt, περιμένει σαφείς βελτιώσεις από την Αγκυρα και σε ό,τι αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων.

«Οι συζητήσεις πρέπει να αρχίσουν άμεσα στο τουρκικό κοινοβούλιο. Αν δεν συμβεί αυτό τότε οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν θα μπορέσουν να τηρήσουν τον οδικό χάρτη. Διαφορετικά δεν βλέπω πώς μπορεί να χορηγηθεί βίζα στους Τούρκους πολίτες τον Οκτώβριο», τόνισε στη γερμανική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς Ταγίπ Ερντογάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ