Δεν κάνει πίσω ο Ολάντ για τα εργασιακά -«Θα κρατήσω γερά», απαντά στους διαδηλωτές - iefimerida.gr

Δεν κάνει πίσω ο Ολάντ για τα εργασιακά -«Θα κρατήσω γερά», απαντά στους διαδηλωτές

(ΑΠΕ/ EPA/ ALAIN JOCARD)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, παρά τις έντονες κοινωνικές αντιδράσεις στη Γαλλία για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών.

«Θα κρατήσω γερά», δήλωσε ο Ολάντ από την Ιαπωνία, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των G7 και εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, διαπιστώνοντας πως το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας αποτελεί «μία καλή μεταρρύθμιση».

Την ίδια ώρα, η Γαλλία κινδυνεύει να βυθιστεί σε πλήρη παράλυση. Μετά τις κινητοποιήσεις της Πέμπτης σ’ όλην τη χώρα, που σταθερά συγκεντρώνουν μεγάλα πλήθη (300.000 αυτήν τη φορά, σύμφωνα με τους διοργανωτές, 153.000 κατά την αστυνομία) και τις συγκρούσεις με την αστυνομία, οι οκτώ εργατικές/επαγγελματικές ενώσεις που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο απηύθυναν χθες κάλεσμα «για συνέχιση κι εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων».

«Βαλς παραιτήσου», «όχι στον εργατικό νόμο», ήταν μερικά από τα συνθήματα των διαδηλωτών που είχαν αποκλείσει τις εγκαταστάσεις των δεξαμενών αποθήκευσης πετρελαίου στη Ντονγκ, προτού διαλυθούν έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας.

Δεκαπέντε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν ξανά σε χρήση έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας και χωρίς να υπάρξουν επεισόδια, και πλέον η πρόσβαση είναι ελεύθερη στις περίπου 100 αποθήκες δεξαμενών της χώρας. Μόνο μία εγκατάσταση, στην περιφέρεια των Παρισίων, παραμένει σε απεργιακό αποκλεισμό.

«Εν γένει, οι δυσκολίες παραμένουν σε ένα ποσοστό 20% των σταθμών υγρών καυσίμων, όμως η κατάσταση βελτιώνεται σε όλες τις περιφέρειες», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Εν τούτοις, έξι από τα οκτώ διυλιστήρια πετρελαίου της χώρας έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους, ή έχουν μειώσει την παραγωγή τους. Σήμερα έχουν κληθεί σε σύσκεψη από τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των εργοδοτών στους τομείς των καυσίμων και των μεταφορών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ