Πώς να δείχνετε ακόμα πιο έξυπνοι -5 τρόποι - iefimerida.gr

Πώς να δείχνετε ακόμα πιο έξυπνοι -5 τρόποι

Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε όλους έχει συμβεί να βρεθούν σε μια παρέα και ένας από τους συνομιλητές να έχει αυτό το «κάτι παραπάνω». Αποπνέει ευφυΐα, κάνοντας τους υπόλοιπους να τον κοιτούν στα μάτια και να κρέμονται από τα χείλη του.

Εχει άποψη, επιχειρήματα και όλα τεκμηριωμένα για τα πάντα. Τον θαυμάζετε και τον ζηλεύετε παράλληλα - και όχι άδικα.

Και κάπου εκεί ανάμεσα στη συζήτηση σκέφτεστε πως θα μπορούσατε και εσείς να ακούγεστε έξυπνοι. Οχι ότι δεν είστε, αλλά θέλετε και να το δείχνετε ακόμα πιο πολύ.

Ακούστε

Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι. Αποτελεί το κλειδί για μια τέτοια εντύπωση. Ποτέ μην εκφράζετε την άποψή σας για θέματα που δεν γνωρίζετε ή έχετε λίγες γνώσεις. Δεν θέλετε να σας κάνουν ερωτήσεις και να μην ξέρετε να απαντήσετε. Οπότε είναι προτιμότερο να ακούτε και μάλιστα με προσοχή το άτομο που συναναστρέφεστε.

Σταθείτε όρθιοι

Η γλώσσα του σώματος παίζει σημαντικό ρόλο και αφήνει την αίσθηση αξιοπιστίας. Εαν βουλιάζετε μέσα στην καρέκλα σας, μόνο καλή εντύπωση δεν αφήνετε. Το ίδιο ισχύει και το να στέκεστε πολλή ώρα όρθιοι, μιας και δείχνει έναν άνθρωπο νευρικό και ανήσυχο.

Κόψτε λέξεις

Και τι εννοούμε: Κάποιες λέξεις είναι σαν... τικ, δηλαδή τις λέτε συνεχώς αλλά δεν το καταλαβαίνετε. Προσέξτε την ώρα που μιλάτε ποιες είναι οι δικές σας και περιορίστε τις. Ενας έξυπνος άνθρωπος έχει και πλούσιο λεξιλόγιο.

Πάρτε τον χρόνο σας

Οι παύσεις στις συνομιλίες δεν είναι κάτι κακό, οπότε πάρτε και εσείς τον χρόνο σας. Μην βιάζεστε, μιλήστε και σταματήστε. Το έχετε δει σίγουρα σε ταινία, αντιγράψτε το.

Αυτό δείχνει πως συγκεντρώνεστε στις σκέψεις σας και ετοιμάζεστε να πείτε κάτι σημαντικό, ακόμα και αν δεν είναι τόσο.

Πάρτε τον έλεγχο

Οταν είστε σε μια συζήτηση και δεν έχετε ιδέα από το θέμα, αλλάξτε το! Π.χ., συζητούν για την αστροφυσική (!) και εσείς δεν μπορείτε να πείτε ούτε λέξη, τι κάνετε; Λέτε: «Αστροφυσική; Ενδιαφέρον ζήτημα, το μελετά η αδελφή μου, εγώ δεν γνωρίζω πολλά, μιας και ασχολούμαι με το Τάδε ζήτημα. Γνωρίζετε;». Ετοιμοι!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ έξυπνοι τρόποι πως να φαίνεστε
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ